Møller Bil Motorsport er klare til sesongstart

Lørdag starter Møller Bil Motorsport årets sesong i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring med en Audi RS 3 LMS i den nye TCR-klassen.

Håkon Schjærin fra Flisa og de to Hamarsingene Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold deler på sjåføroppgavene når Møller Bil Motorsport skal i gang med sin tiende sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN på lørdag. Som alltid i VLN er arenaen den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, og det helnorske teamet stiller i år til start i en helt ny klasse med en helt ny bil.

– Årets første løp er alltid spennende, men det blir spesielt spennende i år siden vi har en ny bil og skal kjøre en ny klasse. Vi testet bilen to dager i helgen som var, og den fungerer utmerket. Likevel har vi forsiktige ambisjoner foran helgen. Bilen er ny for oss, og vi vet ikke nok om konkurrentene ennå, forklarer sjåfør og teamsjef Håkon Schjærin.

Møller Bil Motorsport kjører i år en Audi RS 3 LMS, som går i den nye TCR-klassen. TCR er et internasjonalt reglement som brukes over hele verden og det er første gang at dette blir en egen klasse i VLN-mesterskapet. TCR følger en såkalt «Balance of performance» (BOP) som betyr at alle bilene er «balansert» mot hverandre før sesongstart, for at de skal være så like som mulig. Skulle det vise seg at en bil er vesentlig raskere eller langsommere enn konkurrentene kan man forandre på BOP’en i løpet av sesongen.

– Vi gleder oss veldig til å kjøre i en klasse hvor bilene skal være like, og hvor det er sjåfører, mekanikere og strategier som avgjør, og ikke hvor mange hestekrefter eller hvor gode dekk man har. I TCR må alle bilene kjøre på de samme dekkene også, og selv om dekkene er nye for oss så er det i hvert fall de samme dekkene for alle, forklarer Schjærin.

Det er ventet rundt ti biler i TCR-klassen i årets første løp, og enda flere utover i sesongen. Møller Bil Motorsport blir ikke det eneste teamet med Audi, og i tillegg kommer det konkurrenter med Volkswagen, Seat, Honda, Opel og Peugeot.

I tillegg til teamets tre sjåfører er både de faste mekanikerne fra ulike Møller Bil-forhandlere og gjestemekanikerne klare til dyst denne helgen. Fire gjestemekanikere fra Møller Bil som aldri har vært mekanikere i billøp tidligere får sin racingdebut denne helgen. I tillegg vil en rekke gjester fra Møller Bil være på plass for å få med seg VLN-sirkuset.

Nytt i år er at alle løpene sendes direkte på www.vln.de med engelske kommentatorer fra «Radio Le Mans». Årets første løp starter lørdag klokken 12.00 og varer i fire timer.