Møller Bil Motorsports nye Audi TT

Moller_ny_bil_13
Her er det første bildet av Møller Bil Motorsports nye Audi TT, som de skal delta med i det tyske langdistansemesterskapet VLN.

Møller Bil Motorsport kjøpte etter sesongen i fjor en helt ny fabrikksbygget Audi TT 2,0 TFSI, som nå har blitt lakkert i det norske teamets farger før den første testen om to uker. Da vil bilen også få på årets dekor med blant annet noen nye samarbeidspartnere.

– Bilen har vært klar lenge, men nå har den endelig blitt blå, og alt er klart for den første testen. Vi gleder oss stort til å kjøre en fabrikksbygget bil, sa Håkon Schjærin på Møller Bil Motorsports kick off i Oslo torsdag.

Der var hele Møller Bil Motorsport og deres samarbeidspartnere samlet for å markere starten på et nytt kapittel i teamets historie, og over 100 mekanikere fra hele kjeden gleder seg nå tilå følge den nye bilen i fem løp på verdens heftigste racerbane. På plass under torsdagens kick off var også flere nye teammedlemmer som skal jobbe som guider for alle gjestene Møller Bil Motorsport har med på hvert løp, som først og fremst består av nyutdannete mekanikere fra Møller Bil Skolen som har fått fagbrev og fast ansettelse.

Den nye bilen har en 2,0 lites motor på rundt 350 hestekrefter og et dreiemoment på rundt 450 newtonmeter. Selv om bilen går i den samme klassen som Møller Bil Motorsport har deltatt i tidligere, skal den være raskere enn den forrige bilen som Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold kjørte.

– Den nye bilen har langt bedre aerodynamikk, og det er selvsagt en fordel at det er en fabrikksbil. Den har også en del tekniske løsninger som er annerledes enn på vår gamle bil, så vi gleder oss til å prøve den om to uker. Det har vært litt usikkerhet knyttet til testen ettersom det fortsatt er snø på Nürburgring, men nå er det meldt varmere vær, så vi håper snøen smelter.

Etter testen om to uker skal Møller Bil Motorsport kjøre sitt første løp for året den 27. april. Det norske racingteamet skal i år kjøre fem av ti VLN-løp.