Molly Pettit i ny racing-klasse

M_Pettit_16_03
Racingføreren Molly Pettit har i flere år vært en profil i den danske serien Danish Thundersport Championship. I år skal hun kombinere kjøringen med tv-jobbing verden over, og da blir det satsning i ny bilklasse.

Molly Pettit (31) har de siste årene kjørt Danish Thundersport Championship (DTC) og Norwegian Thundercar Championship (NTCC). I denne serien har hun vært en av de mest populære profilene. I år bytter hun serie, til Danish Supertourisme Turbo, en serie med mindre
og lettere biler.

– Jeg har hatt noen fantastiske år i DTC/NTCC-serien, men beklageligvis var terminlisten til DTC/NTCC og terminlisten til WRC så lik at det ikke lot seg gjøre å fortsette satsningen i denne klassen. Jeg er derfor veldig spent på å prøve meg i en ny klasse med mer kompakte biler enn
det jeg har kjørt til nå, forteller Molly Pettit.

TV-jobbing verden over
Ved siden av egen satsning som motorsportsutøver har Pettit også blitt oppdaget av produsentene bak sendingene fra WRC-sirkuset. Som livereporter for WRC er det blant annet hennes oppgave å være den første som møter førerne når de går i mål etter de tv-sendte etappene, og formidle deres reaksjoner og tanker rundt egne prestasjoner. Sendingene fra WRC går til 148 land, og har blitt så populære at Pettit når flere seere enn sendingene fra Formel 1.

– Tenk at jeg har fått muligheten til å jobbe med de to tingene jeg synes er absolutt morsomst, tv og motorsport, samtidig! Jeg føler meg veldig privilegert som får oppleve WRC-sirkuset fra innsiden, og formidle alt som skjer de hektiske dagene vi er på hvert sted, stråler Pettit.
Danish Supertourisme Turbo Pettits nye klasse er den raskest voksende serien i Europa, og omtales som den konkurrerende
toppklassen til DTC i Danmark. Klassen er basert på rørramme-biler på 830 kg med en 2 liters turbomotor som yter 300 hester.

– For meg blir det en spennende overgang fra min tidligere klasse hvor det var mye større biler utstyrt med V8’ere på 6,2 liter. Jeg har blitt tatt meget godt i mot av teamet, Team Nordic Racing, og ser med glede frem til de første testdagene i den nye bilen min, smiler en
forventningsfull Pettit.