Mona og Stein Hellem er "Årets Drivaksel" i norsk bilsport

drivaksel_460.jpgMona og Stein Hellem fra Norsk Dragracing Gardermoen er tildelt prisen «Årets Drivaksel» av Norges Bilsportforbund.
Prisen, som symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraft i sporten, ble tildelt under Bilsportforbundets premiegalla på lørdag.

Prisen «Årets Drivaksel» deles ut hvert år til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for bilsporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.

Mona og Stein Hellum er nettopp slike personer som legger ned langt mer enn man normalt kan forvente av frivillighet og dugnad i sin klubb og sitt miljø, rundt dragrace-aktiviteten på Gardermoen.

For 15 år siden engasjerte Stein Hellem seg i dugnadsgjengen på Gardermoen. Et bilsportsarrangement trenger mye strøm, og det var som ansvarlig for strømforsyning rundt på området Stein gjorde seg først bemerket. Han sørget for store aggregat, en rekke strømskap og hundrevis av meter med kabel. Etter hvert ble også kona Mona med i arbeidet, og aktiviteten ble utvidet. I dag er ekteparet involvert i det meste. De sørget for søppelrydding, og de har ansvar for sortering av avfall og håndtering av for eksempel spillolje.

De har sørget for opplegg for dusj og toaletter på området og for at det alltid er varmt vann og rengjort og innbydende for de mange tusenvis av både deltagere og publikum som benytter sanitæranlegget i løpet av et år. De sørger for at over 200 funksjonærer ved hvert arrangement får mat og drikke.

Ekteparet ble hyllet av nesten 600 personer under Bilsportforbundets store premiegalla på Lillestrøm lørdag kveld.

«Årets Drivaksel» 2005-2009
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen
2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG