Morgendagens mestere!

junior-team-norway-500.jpgNorges Bilsportforbund lanserte i dag «Junior Team Norway», en satsing på morgendagens bilsportmestere.

-Dette skal være en fremtidsrettet satsing på ti håndplukkede bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år, som NBF ønsker å gi en spesiell god oppfølging fra et støtteapparat med bred sammensatt kompetanse, sier prosjektleder og NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson. Han har hatt ansvaret for forbundets talentutviklingsprogram siden det ble opprettet i 2007.

-Vi startet med bredden og med å utvikle klubbapparatet til igjen å utvikle sine utøvere. Nå er tiden inne for å gjøre en elitesatsing, og blant de ti utøverne vi har plukket ut håper vi å se mange mestere i en rekke grener fremover, sier Matheson videre.
Alle de ti utøverne er godt etablerte i sine klasser og grener, og har hevdet seg både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Nå skal de utvikles videre, til å bli vinnere både på og utenfor banen.

-De ti er plukket ut på bakgrunn av oppnådde resultater, men også ut fra holdninger og atferd. De vil bli forbilder for en rekke yngre utøvere og det er viktig at vi lærer dem å være dette ansvaret bevisst, sier Nils P. Hellum som er leder av styringsgruppen for NBFs talentutvikling.

Følgende utøvere inngår i Junior Team Norway:

Andreas Bakkerud, NMK Bergen, Rallycross
Henrik Furuseth, NMK Gardermoen, Racing
Sindre Furuseth, NMK Gardermoen, Rally
Øystein Helgheim, KNA Nordvest, Karting
Mats Lysen, KNA Solør Motorsport, Rallycross

Dennis Olsen, KNA Varna, Karting
Steve Røkland, NMK Gardermoen, Rally
Pål Varhaug, NMK Gjesdal, Racing
Ayla Ågren, KNA Varna, Karting/Racing
Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, Rally