Møt Norges Bilsportforbund på Oslo Motor Show

Norges Bilsportforbund stiller med egen stand på Oslo Motor Show fra 25. til 27. oktober. Der blir det blant annet mulighet til å konkurrere mot noen av Norges beste bilsportutøvere i simracing.

Oslo Motor Show arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm, og for andre år på rad har Norges Bilsportforbund en egen stand. Sammen med KNA og NMK vil det bli delt ut informasjon om hvordan man kan begynne med bilsport, det vil bli utstilt ulike kjøretøy og det kommer til å bli kjørt simracing.

-Vi skal ha åtte simulatorer fra Drammen Racing Senter på vår stand. Lørdag klokken 14.00 blir det et løp med flere av de beste fra årets Simracing Grand Prix, som også blir streamet direkte på Facebook, forteller Joakim Rognlien, som har prosjektansvar for standen til Norges Bilsportforbund.

Resten av helgen kan besøkende få prøvekjøre simulatorene, og se om de klarer å slå noen av Norges beste simracere og bilsportutøvere.

-Simracing byr på noe av den beste racingen norsk bilsport har å by på, og nivået er skyhøyt. Vinneren av årets Simracing Grand Prix, Sindre Setsaas, er også i verdenstoppen og flere av våre landslagsutøvere som Dennis Hauger, Christian Krognes og Emil Heyerdahl har alle deltatt i årets mesterskap. Simracing, eller e-sport, er i tillegg til å være en god treningsarena for våre beste utøvere også et fantastisk verktøy for rekruttering til bilsport, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

I Simracing Grand Prix har det blitt kjørt med Porsche 911 GT3 Cup-biler på plattformen iRacing. En som kjører en slik bil i virkeligheten er Emil Heyerdahl, og denne bilen er utstilt på standen til Norges Bilsportforbund.

-Det er viktig for Norges Bilsportforbund og klubbene å være til stede på arenaer hvor det er mange mennesker. Mange ønsker å starte med bilsport, men vet ikke helt hvordan. På standen vår på Oslo Motor Show har alle mulighet til å få den informasjonen de trenger for å kunne starte med bilsport, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

Mer enn 40 000 mennesker er ventet til Oslo Motor Show, og Norges Bilsportforbund finner du på stand C02-25.