Motivasjonen er på topp

06solberg0810fintw019-2.jpgPetter Solberg er topp motivert foran helgens Rally Tyskland, og jakter på en ny pallplassering.
Til helgen er det klart for Rally Tyskland, og sesongens niende VM runde. Petter Solberg World Rally Team har vært på plass i Trier, Tysklands eldste by, en stund allerede. Underlaget er asfalt, og 19 fartsetapper fordelt på over 400km, venter de 80 påmeldte førerne. Rallyet er et av de lengste på kalenderen i år, og har også en av de lengste fartsetappene, nemlig Panzerplatte som er 48km lang. Panzerplatte kjøres to ganger på lørdag, som SS10 og SS14. Det er remote service før begge gjennomkjøringene.

– Etter det gode resultatet i det forrige asfalt-løpet, er motivasjonen nå helt på topp, og jeg jakter helt klart på en plass på pallen, sier Petter Solberg. – Vi gjennomførte en vellykket test i går her i Tyskland, med regn, så nå har vi gode oppsett for bilen for både våte og tørre forhold. Men selv om jeg er helt klar for å fighte i toppen, så har jeg stor respekt for prøvene her etter ulykken i 2004, og kommer ikke til å ta unødvendige sjanser.

Rally Tyskland starter med en offisiell seremoni torsdag kveld i Porta Nigra, selve rallyet starter fredag morgen. Det er 6 prøver fredag, 8 prøver lørdag og 5 prøver søndag. Serviceparken er i Trier, mens det lørdag er to remote service på militærområdet Birkenfeld.