Motiverende sesongåpning for Aasen

M_AAsen_sigd_13
Denne helgen kjørte Marius Aasen og Marlene Engan inn til ny klasseseier og en sjette plass totalt i årets første løp, Sigdalsrally. Løpet ga god følelse før neste helgs norgesmesterskap i rally på Hadeland.

 

NAF Motorsport Asker og Bærum-duoen åpnet sterkt med en femte plass totalt på årets første etappe, Letmolia. Etappen er på hele 1,7 mil og er kanskje den mest krevende rallyetappen som finnes i Norge.

 

– Det er etappe som lett kan felle mange, og det gjelder virkelig å ha tunga rett i munnen. Jeg var spent på hvordan bilen oppførte seg på snø, og jeg blir like imponert over den lille gnageren hver gang, smiler Marius Aasen som i dag fyller 21 år.

 

Mange gode mil

Oppkjøringen før Sigdalsrally ble ikke helt slik Aasen hadde håpet, og han stilte til start uten en eneste test før rallyet. Ettersom Sigdalsrally kun var et nasjonalt løp, valgte han derfor å teste ut tre ulike dekkvalg før NM-runden om kun en uke.

 

– Nå har vi fått med oss over 6,5 mil med fullfart, og det har vært noen viktige mil for oss. Vi har hatt hele bilen fra hverandre før denne sesongen, og det var godt å vite etter service at alt var som det skulle, sier Aasen fornøyd.

 

Nå gjenstår det bare noen få justeringer på teamets Ford Fiesta ST, før den er klar for NM-åpningen på Hadeland 19. januar.