Motorhavari ødela for Veiby

O_C_Veiby_15_RC aug1
EM-runden i rallycross på hjemmebane, ble alt annet en vellykket for Ole Christian Veiby. Etter en god start i den første kvalifiseringsomgangen, måtte han bryte med motorhavari i den andre kvalifiseringsomgangen.

– Dette var en fryktelig nedtur. Utrolig surt! Men det er en del av gamet, og ikke noe jeg kan gardere meg mot. Nå må jeg legge dette bak meg, og se fremover, sier 19-åringen.

Han reiste til EM-runden i Hell i Nord-Trøndelag med tredjeplass i sammendraget etter to EM-runder. I og med at det er nesten to måneder siden han sist satt i rallycrossbilen, samt at han aldri tidligere har kjørt i Hell, var han litt spent på hvor lang tid det ville ta før han følte seg komfortabel i bilen. Men etter treningsomgangene, stemte det meste i den første kvalifiseringsomgangen. EM-rundene i rallycross arrangeres sammen med fem av VM-rundene, og i kvalifiseringsheatene kjører EM- og VM-deltakerne mot hverandre. I heat med blant andre Petter Solberg og Mathias Ekstrøm, kjørte Ole meget godt, og ble kun slått av Petter Solberg. Etter første kvalifiseringsomgang var han fjerde raskeste EM-fører.

– Det var en god start, og jeg var optimistisk foran andre kvalifiseringsomgang. Jeg følte at jeg nå kjente banen, og kunne slå meg mer løs, sier han.

Dessverre skulle det bli en brutal slutt på EM-runden på hjemmebane. Etter at han tok alternativsporet på førsterunden, merket han raskt at det var noe galt med motoren, og det tok ikke lang tid før motoren stoppet helt.

– Det er ingenting å få gjort noe med. I løpet av sesongen har vi lov til å benytte tre motorer, og dette var min andre motor. Nå får jeg krysse fingrene for at den tredje motoren holder i de to siste EM-rundene i Spania og Italia i september og oktober. Planen var egentlig å bytte motor før det siste løpet i Italia, sier han.