Motorproblemer for Isachsen

isachsen_por_11.jpgRallycrossfører Sverre Isachsen opplevde en av sine dårligste EM-runder på flere år i Portugal. Grunnet motorproblemer ble den regjerende mesteren bare nummer sju.

– Dette var ikke bra, men vi har hatt store problemer med motoren hele helgen. Det samme hadde vi i årets første løp for noen uker siden, så det er helt klart noe som er galt. Hva som er det eksakte problemet vet vi ikke, og det er selvsagt frustrerende etter to sesonger hvor det meste har gått på skinner, sier Sverre Isachsen.

I helgens EM-runde på Montalegre-banen i Portugal så røk 40-åringen ut etter en andreplass i B-finalen, mens i hele fjor kvalifiserte han seg direkte til A-finalen i hver eneste runde.

– Jeg merket problemene med motoren allerede i går, og i det første heatet ble motoren ødelagt så jeg måtte bryte. Vi byttet motor til dagens kjøring, men merket at det fortsatt var problemer. Derfor skrudde vi ned effekten, men det var bare så vidt jeg kom i mål i B-finalen. Det røk fra motoren og jeg manglet mye effekt.

Allerede om en uke går årets tredje EM-runde i Frankrike, og Isachsen har det travelt med å fikse problemene.

– Vi sender motoren rett til England nå, slik at vi forhåpentligvis får fikset problemet før Frankrike. Trøsten i dag er at de to franskmennene, som var nærmest meg da jeg vant årets første løp, også var langt bak.

Dermed leder Sverre Isachsen fortsatt Europamesterskapet, men han er kun et poeng foran dagens vinner, Tanner Foust fra USA.

Løpet kan du se i kveld klokken 23.50 på NRK1 og på Viasat Motor torsdag klokken 20.00.

Resultater Portugal, Supercars:
1. Tanner Foust (USA), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
2. Andréas Eriksson (S), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
3. Timur Timerzyanov (RUS), Citroën C4 T16 4×4
4. Frode Holte (N), Volvo C30 T16 4×4
5. Liam Doran (GB), Citroën C4 T16 4×4
6. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4
7. Sverre Isachsen (N), Ford Focus T16 4Xx4

Sammenlagt:
1. Sverre Isachsen (N) 30
2. Tanner Foust (USA) 29
3. Timur Timerzyanov (RUS) 27