Mye action i rallycross på Gol

Andre runde i NM og NC Rallycross ble arrangert på Gol, og førerne gav publikum mange spennende og intense kamper om poengene i sammendraget.

I klasse 1 fortsatte suverene Mats Marthinsen fra NMK Grenland seiersrekka fra Lånke med å vinne alle omganger og finale. Ikke bare vinner han, men kjører så raskt at han ville hevdet seg langt opp i de andre klassene med større motor. Bak han var det NMK Konsmo førerne Carl Erik Berg og Per Magne Svardal som kjempet om plassene på pallen og det var Berg som ble nummer to og Svardal nummer tre. Svardal og Berg ligger som nummer to og tre etter Marthinsen i NM-sammendraget.

Lasse Aaberg fra NMK Bergen kjempet en intens kamp i finalen i klasse to og kunne juble over målstreken som førstemann i A-finalen. Også i denne klassen var det to førere fra NMK Konsmo som kjørte inn til pallplasser. Trond Simen Larsen ble nummer to og vinneren fra Lånke, Petter Fuglestveit nummer tre. Etter en juryavgjørelse foreligger det varsel om appell og resultatene fra løpet er dermed ikke endelig for denne klassen.

Klasse tre er en klasse som byr på mye action denne sesongen, og det er mange gode sjåfører som kjemper hardt i hver eneste omgang. Her måtte det tas i bruk tusendeler (5) for å skille førerne i den ene omgangen og plasseringer endret seg fra runde til runde. Denne gangen var det Mathias Minge fra NMK Aremark som vant foran Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad og Petter Leirhol fra NMK Valdres. Minge gikk dermed opp i ledelse i NM foran Joakim Vestli (KNA Oppland) og Bryntesson.

Det kjempes ikke mindre i klasse 4 og også her byr førerne på stor spenning, både for seg selv og publikum. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen kom med helt ny motor til den første NM-runden og fikk problemer der som gjorde at han ikke kunne hevde seg. Dette var ordnet til løpet på Gol og Emil ville vise at han kunne kjøre fort. Med sin spektakulære og publikumsvennlige  kjørestil kjørte han inn til to bestetider i innledende omganger og var suveren i A-finalen. Han vant foran Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland og Simen Engsvik fra NMK Trøgstad. Jacobsen leder NM foran Engsvik og Knut Ove Børseth (NMK Melhus).

I Rallycross junior er det Markus Røsrud fra NMK Gardermoen som fortsetter å gjøre det best. Han vant finalen foran Johannes Rafoss fra NMK Grenland og Tobias Spangen fra NMK Hamar. Røsrud leder dermed Norgescupen foran Rafoss og Henrik Håkonsen fra NMK Gardermoen.

Ole Sæther fra NMK Trøgstad gikk opp i ledelsen i Norgescupen for Rallycross Historisk etter at han vant en spennende A-finale på Gol. Vinneren fra Lånke, Geir Paulsen fra NMK Krabyskogen ble nummer to i løpet og Kristian Haugård fra NMK Hadeland nummer tre.

Foto: Rune Johannesen

Resultater fra løpet.

NM og NC stilling

Neste NM-runde arrangeres av KNA Solør Motorsport 22.-23. juni på Finnskogbanen.