Mye action på Finnskogen – Rallycross-NM

3. NM-runde i Rallycross Supernasjonal og Rallycross jr. cup ble arrangert på Finnskogbanen med KNA Solør Motorsport som arrangør, og som forventet ble det en innholdsrik og underholdende NM-runde.

Etter tekniske problemer på første NM-runde på Momarken har Martin Kjær fra NMK Larvik vært ganske suveren, så også nå i helgen i klassen for biler inntil 1600 ccm. Han vant på hjemmebane på Grenland forrige runde og viste i helgen at det ikke var noen tilfeldighet. Mer spennende var det om de to andre plassene på pallen. Siden løpet gikk på hjemmebane stilte Espen Isaksætre også denne gangen til start selv om det er EM han prioriterer i år. Han kjempet med Christian Hobæk fra NMK Larvik og Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad om plassene bak Kjær. Både Hobæk og Andresen kjørte seg opp til A-finale fra B-finalen og når Isaksætre ikke kjørte alternativsporet i A-finalen kunne de to kjøre uforstyrret inn til henholdsvis 2. og 3. plass i A-finalen. Kjær tar dermed over ledelsen i klassen i NM-sammendraget.

Også i klassen for biler inntil 2000 ccm var det en gjestefører som ville vise seg frem på hjemmebane. Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport prioriterer i år RX2 i NM og RallyX Nordic men når NM ble arrangert på hjemmebane var det naturlig å stille til start. Han var best etter de innledende omgangene og vant også finalen foran Jan-Emil Wilsberg (KNA Kongsvinger) og Sivert Svardal (NMK Konsmo). Wilsberg tok dermed litt inn på ledende Svardal i NM-sammendraget.

Alle er nok glade for å vinne et løp, men den gladeste gutten denne dagen var kanskje Jørgen Syversen fra NMK Aremark som endelig vant med sin Ford Fiesta. Han ble nummer 2 på andre NM-runde så noen stor overraskelse var det ikke, men likefullt smakte det tilsynelatende godt å stå øverst på pallen. Han hadde Robin Slåttekjær fra NMK Grenland og Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo foran seg etter innledende omganger og i finalen ledet lenge Ågedal. Men Syversen kjørte raskere enn Ågedal på de to siste rundene og med et godt gjennomført alternativspor kunne han kjøre først over målstreken. Ågedal leder fortsatt NM i klassen, men Syversen nærmet seg litt i sammendraget. Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger kjørte inn til 3. plass. Både Ågedal og Hårberg hadde utfordringer med bil underveis på grunn av hendelser, men pallplassene viser at det ikke alltid bare er sjåførene som er viktige i løpssammenheng. Alle som bidrar rundt i teamene betyr mye for at man skal lykkes.

I den største klassen med biler over 2400 ccm ble det som på Grenland utfordringer i første sving, og denne gangen noe mer dramatisk med rødflagging av finalen. Etter at støvskyen hadde lagt seg og status var foretatt var det bare 3 av de 6 bilene som kunne kjøre ned til omstart. Både Herbjørn Haug (KNA Solør Motorsport), Terje Morstad (NMK Gardermoen) og Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) stod igjen i svingen uten mulighet til å være med på noen omstart. NM-leder Jonas Dalseth Jacobsen kjørte ned til omstarten men med elektroniske problemer stod han igjen når starten gikk og kjørte rolig ut av banen. Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo og Thomas Tørnby fra NMK Trøgstad hadde styrt unna problemene og fullførte finalen i nevnte rekkefølge. Jacobsen fikk den siste plassen på pallen. Meland gikk dermed opp til 3. plass i NM-sammendraget bak Jacobsen og Østreng.

Juniorene i Rallycross Jr. Cup imponerte med god kjøring hele helgen. Nok en gang var Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland best etter innledende omganger men han fikk tekniske problemer i finalen og måtte bryte. Og i finalen viste Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo seg som den raskeste og kunne bestige det øverste trinnet på pallen, noe han også gjorde på Grenland. Han nærmet seg dermed Steinsholt ytterligere i sammendraget i cupen. Steffen Hansen fra NMK Gardermoen kjørte jevnt og godt hele helgen og ble nummer to, og en av årets debutanter, Roar Presthus fra NMK Orkla, kjørte inn til en tredjeplass.

Det er mange førere fra NMK Konsmo som gjør det bra i NM denne sesongen og det kan bli spennende å se hva disse stiller opp med når neste runde skal arrangeres nettopp hos NMK Konsmo på Konsmo Motorbane 25.-26. august.