Mye i sving på driftingkonferansen i helgen

På Bilsportkonferansen møtte nesten 40 engasjerte arrangører og førere i drifting.

Det ble gått igjennom reglement og det ble presentert ny daglig leder i Norwegian Drift Championship (NDC). Ronny Køhler har selv bestemt seg for å gi seg som daglig leder, og Tor Arne Kvia tar over stafettpinnen!

NDC i samarbeid med klubber kommer til å arrangere 3 NM runder for Pro og Pro 2 i 2024, og målet er å presentere terminliste 1. desember, sier Tor Arne Kvia.

Driftingseksjonen er glade for at samarbeidet om Norgesmesterskap med NDC kan fortsette, og håper våre utøvere kan vise tålmodighet for at terminlistene for NM og NC ikke er klar enda.

Videre har driftingseksjonen diskutert og tatt med alle tilbakemeldinger vi har fått etter at vi publiserte forslaget vårt om regelverk for dekk og vekt i 2024.

Vi har derfor nå til slutt landet på dette regelverket som kommer til å tre i kraft fra 2024:

Dekk:

Det skal benyttes dekk beregnet for gatebruk.

Dekk skal være E-merket eller DOT og være mønstret, bruk av dekkvarmere, kjemiske midler eller skjæring av mønster er ikke tillatt. Noen form for taktikk eller strategi rundt dekkforbruk som ses unfair, vil resultere i tapt Battle (dommer avgjørelse)

Grassroots:

Maks bredde 205 med treadwear fra og med 280 TW, Semislicks ikke tillatt

Pro 2 NM & NC:

Maks bredde på 225 med treadwear fra og med 280TW, Semislicks tillatt på styrende hjul.

Dekkene skal brukes i fire runder minimum. Kvalifisering, TOP 32, TOP 16, TOP 8, TOP 4 & Finale

Etter første kvalifiserende runde vil dekkene bli merket for å benyttes på neste kvalrunde også

Ved endt Battle i f.eks. Top 32 vil dekk bli merket for bruk i neste Battle.

Ved kollisjon og/eller skade m.m skal teknisk kontrollant informeres. Teknisk kontroll vil avgjøre om dekk kan skiftes ut.
Og motstander vil da inneha samme mulighet.

Ved situasjoner hvor en fører stiller med bedre dekk (OMT, Bye run, ikke fullført forrige Battle) Vil man da kunne bytte dekk, slik at det skal være tilsvarende for begge motstandere

Pro 2 vil kun kunne skifte dekk når målet om 2 Battles er nådd eller løpsledelse/teknisk beordrer dette.

Fører er selv ansvarlig for at det stilles til start med nok mønster for å fullføre Battle. I en situasjon hvor det er åpenbart at kjøretøyet mister fart eller styring grunnet tomt for dekk, vil dommer avgjøre om dette kan være til hinder for Chase.

Fører står fritt til å skifte side på dekk imellom Battle.

Pro:

Kun dekktyper nevnt i listen under er godkjent for å bruke i pro klassen. Utøvere/Leverandører som ønsker andre dekk tillagt til listen, må sende mail til seksjonen på drifting@bilsport.no Dekk vil bli testet og det må levers 4 stk dekk av ønsket type for testing i regi av seksjonen

Minimum bredde 255 og maksimum bredde 265, Semislicks tillatt

Vekt: Det vil igjennom året bli gjennomført testinger med vekt og veiing av konkurranse biler. Det vil ikke i 2024 bli innført krav til minimums vekt. Men seksjonen i samarbeid med arrangører vil kjøre test prosjekt for å skaffe data og se på muligheten for å innføre vektkrav ifra 2025.

Vi ser fram til et godt drifting år i 2024!

06.11.2024
Driftingseksjonen