Mye lærdom i Mexico

Rally Mexico 2014
Helgens VM-runde i rally ble noe annet enn hva Andreas Mikkelsen hadde håpet på, men reiser hjem fra Mexico med mye lærdom i bagasjen.

 

Løpet åpnet på best mulig måte for den norske WRC-føreren. I sin VW Polo R WRC hadde Andreas og hans finske kartleser tredje beste tid på den korte åpningsetappen. De fulgte opp med en ny tredjetid på SS2, og lå dermed på andreplass i sammendraget etter to etapper i sin debut i Mexico. Men på SS3 hadde de en litt i overkant offensiv note, og kjørte av veien. Høyre bakhjul ble skadet, og løpet var dermed ødelagt med tanke på en god plassering.

– Jeg likte virkelig løpet frem til det skjedde. Noen ganger er en heldig og det går bra, andre ganger gjør det ikke det. Dessverre traff jeg noen steiner på utsiden av veien, og der ble jeg stående, forklarer Andreas.

Mekanikerne fikk ordnet skadene på bilen, slik at den norsk-finske duoen kunne starte dagen etter. Igjen åpnet de med tredjetid, før det nok en gang ble bråstopp på den neste etappen. De kuttet en venstresving, traff en stein og rullet.

– Å bryte tidlig to dager på rad er absolutt ikke bra. Mange vil sikkert tro at jeg tok for store sjanser, men det var nettopp det jeg forsøkte å unngå, sier han.

Bilen ble ikke mer skadet enn at han kunne fullføre siste dag av VM-runden, og dermed også få verdifulle kilometer som er viktig lærdom med tanke på neste sesong.

– Jeg er selvsagt skuffet over at jeg måtte bryte tidlig to dager på rad. Likevel reiser jeg ikke tomhendt hjem. Jeg har fått verdifulle kilometer i bilen, og kjenner løpet langt bedre enn hva jeg gjorde før start. Nå retter jeg blikket mot neste VM-runde som er i Portugal første helga i april, sier han.

Selv om Andreas Mikkelsen ikke lyktes i Mexico, ble det nok en gang et godt løp for Volkswagen Motorsport. Teamkameratene Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala var suverene, og sikret teamet første og andreplass.