Mye motorsport på Viasat

face RC Belgia 15
Førstkommende helg står høydepunktene i kø på Viasats kanaler og Viaplay. Monaco Grand Prix, Indianapolis 500, VM-runde i rallycross fra Lydden Hill, Formel E og NASCAR Coca Cola 600 er noen av de direktesendte høydepunktene motorsportinteresserte kan se frem til lørdag 23. mai og søndag 24. mai.

– Monaco GP er spesielt fordi det går i de trange gatene i Monte Carlo. Det er noe spesielt å se Formel 1-bilene kjøre i 300 km/t mellom husveggene. Kvalifiseringen og starten i Monaco blir viktig da forbikjøringer er vanskelig, men det har likevel vært mange spennende løp i fyrstedømmet opp gjennom årene, og jeg tror det blir en bra kamp også denne helgen mellom Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Sebastian Vettel. Monaco Grand Prix ble arrangert første gang i 1929, og er kanskje det mest kjente og mest prestisjefylte billøpet i verden. Det er i hvert fall det mest glamorøse løpet i Formel 1, sier Viasats motorsportekspert Atle Gulbrandsen. Løpet vises direkte på Viasat 4, Viasat Motor og Viaplay.

– Indianapolis 500 er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men vi har også en norsk historie i dette løpet. Gil Andersen fra Horten var den eneste ikke-amerikaneren som deltok i det første Indy500 i 1911, og i 1915 ble han nummer tre. Senere var han også teamsjef for Stutz i 24-timersløpet på Le Mans, så Andersen er virkelig en glemt storhet i norsk bilsport. Nå er det ingen nordmenn med i Indy500, men løpet kommer uansett til å bli et nervedrama som vanlig. Indianapolis 500 ble kjørt for første gang i 1911, og med tett på 400000 tilskuere på plass er det verdens største stadionarrangement på et stadion, sier Viasats motorsportekspert Atle Gulbrandsen. Løpet vises direkte på Viasat Motor og Viaplay.

– Nordmenn er det mange av på Lydden Hill i hvert fall, og det blir spennende å se om noen kan stoppe Petter Solberg. Han virker svært sterk i år, men også Andreas Bakkerud og Tord Linnerud har vist godt tempo i årets VM i rallycross, så det blir nok en spennende runde, sier Viasats motorsportekspert Atle Gulbrandsen. Løpet vises på Viasat Sport og Viaplay.

– Personlig har jeg også veldig sans for Formel E. Verdens første formebilmesterskap med elektriske biler har vist seg å være en kjempesuksess med gode løp og fantastiske førere. Jeg skulle ønske vi fikk til et Formel E-løp i Oslo. Verdens elbilhovedstad må jo ha et løp i Formel E. Det sier seg selv, sier Viasats motorsportekspert Atle Gulbrandsen. Løpet vises på Viasat Sport og Viaplay.

Sendetider på Viasats kanaler og Viaplay

Lørdag 23. mai

Klokken 10.55 Formel 1: Monaco GP. Tredje treningsløp. Direkte på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 13.45 Formel 1: Monaco GP. Kvalifiseringsløp. Direkte på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 15.30 Formel E: Berlin. Direkte på Viasat Sport og Viaplay.

Klokken 16.05: GP2 Series Monaco. Løp 2. Direkte på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 19.00: Speedway GP Tsjekkia. Direkte på Viasat Sport og Viaplay.

Søndag 24. mai

Klokken 09.40: Porsche Supercup. Direkte fra Monaco på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 11.05: Formula Renault 3.5. Direkte fra Monaco på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 13.00: Formel 1: Monaco GP. Direkte på Viasat 4, Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 15.00 Rallycross: Storbritannia GP. Direkte på Viasat Sport og Viaplay.

Klokken 17.30: Indycar Series: Indianapolis 500. Direkte på Viasat Motor og Viaplay.

Klokken 23.30: NASCAR: Coca Cola 600. Direkte på Viasat Motor og Viaplay.