Mye rallycross på Momarken i helgen

halvorsen.jpgDet blir mye rallycross på Momarken Bilbane til helgen når Indre Østfold Motorsport arrangerer norgescup-runder i rallycross, i tillegg til nest siste runde i den nordeuropeiske NEZ-cupen.

– Vi starter allerede fredag kveld med trening for deltakerne i rallycross nasjonal, sier Svein Jakobsen i arrangørklubben, og legger til at det samme skjer lørdag kveld for deltakerne i NEZ-cupen.- Vi benytter oss av flomlyset på anlegget for å gjennomføre disse treningene.
For den nasjonale rallycross cupen er runden på Momarken den nestsiste av totalt syv runder, mens for NEZ-cupen er løpet den andre av totalt tre runder. Finalen blir kjørt i Damark 19. – 20. september.
Mens altså rallycross nasjonal er en nasjonal serie, forklarer Svein Jakobsen NEZ-cupen med at dette er en internasjonal serie, organisert av det internasjonale bilsportforbundet FIA.

– I tillegg til løp i Norge, blir det kjørt runder i dette mesterskapet i Litauen og Danmark, forklarer Jakobsen.

Også klassene er ulike, og mens det i den nasjonale rallycrossen, som blir kjørt på lørdag, blir konkurrert i to klasser, over og under 2400 kubikk, er det fire klasser i NEZ-cupen.

– I søndagens NEZ-cup kjører vi inntil 1600 , inntil 2000, over 2000 kubikk, i tillegg EM-klassen Divisjon 1, sier Jakobsen, som registrere at mange førere melder seg på i begge løpene.

– Førerne som deltar i lørdagens norgescuprunde har mulighet til å melde seg på i en av klassene til søndagens løp, og vi ser at mange velger å gjøre det, noe som er positivt.
Indre Østfold Motorsport har de siste sesongene stått som arrangør av den norske EM-runden, og til helgen blir det igjen mye rallycross på Momarken.

– Ja, for de som er interessert i motorsport blir det mye å få med seg til helgen, slutter Svein Jakobsen.
I rallycross nasjonal er det NAF Gjøvik-føreren Petter Paulsen som leder klassen inntil 2400 kubikk, etter at han har gått helt til topps i den andre og femte runden i cupen. I den største klassen leder Ove Halvorsen (bildet) fra NMK Gardermoen. Han har så langt en seier og to adreplasser å skilte med.

Mer informasjon om arrangementet HER