Mye skryt til KNA Solør Motorsport

Det var mye skryt å få for den dyktige arrangørstaben i KNA Solør Motorsport etter helgens runde av RallyX Nordic på Finnskogbanen.

-Vi er godt fornøyd med egen innsats, og vi har fått svært mange hyggelige tilbakemeldinger. Men det er mye jobb med et slikt arrangement. Det er mange krav fra RallyX Nordic som skal innfris. Serien er jo internasjonal og på et høyt nivå. Det krever mange og mye av funksjonærer, og de gjorde en fantastisk innsats både i forkant og under løpet, sier løpsleder og primus motor Stig Johansen.

-Banen vår er litt kort, men den er krevende og også litt spesiell i forhold til en del andre baner. Det var nok en del som var skeptiske på forhånd, men vi fikk mange positive tilbakemeldinger også på selve banen, sier Johansen videre.

Finnskogbanen ligger svært idyllisk og det var mange som benyttet muligheten til å ta seg et bad i elva som renner bare 10-20 meter utenfor depotområdet i varmen. Ellers hadde klubben også et helt nytt sanitæranlegg å tilby i underetasjen i tårnet. Nye flotte toaletter og dusj-anlegg. Nytt lysanlegg er det også på banen i år. I det hele tatt fremstår Finnskogbanen som en flott arena med god plass blant annet i depotet.

-Det var svært hyggelig å være tilstede under arrangementet. Mange mener vi har mye å lære fra arrangører i blant annet Sverige, men løpet på Finnskogen var vel så bra organisert og gjennomført som hvilket som helst annet rallycross. Arenaen er jo også nær sagt perfekt, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i NBF som var til stede på Finnskogbanen.

Sondre Evjen og Thomas Holmen

-Jeg snakket med flere av de sentralere personene bak RallyX Nordic, som Andreas Eriksson og direktør for det hele Ian Davies. Begge innrømmet at de hadde vært litt skeptiske på forhånd, men ga klart uttrykk for at de var svært tilfredse med det norske arrangementet og at de ønsker å komme tilbake.

Ian Davies

Ian Davies er direktør for RallyX Nordic på andre året. Han har mange norske venner etter å ha jobbet for M-Sport i mange år, blant annet tett med Thomas Schie og Henning Solberg.

-Vi har hatt en svært god dialog med klubben her, og de har gjort en enormt god jobb. Alt har gått som på skinner. Vi var på forhånd klar over at Finnskogbanen  litt øde, så vi var veldig opptatt av at vi måtte skape en god atmosfære her. En lørdagkveld der alle teammedlemmer kunne ha det hyggelig blant annet. Ben-Philip Gundersen og hans team tok ansvar for dette, og jeg tror alle reiser herfra med en positiv opplevelse i bagasjen, sier Ian Davies.

Ben-Philip Gundersen

Etter hjemmefavoritten Ben-Philip Gundersens sterke kjøring i Supercar Lites i det siste så hadde vi selvfølgelig håpet på norsk seier i den klassen på Finnskogbanen. Ben-Philip kvalifiserte seg til pole position i finalen, men en punktering gjorde at han endte på 5. plass. Sondre Evjen punkterte også i samme finale.

Markus Gimle Enger

I Supercar var Fredrik Magnussen i finale med sin Skoda. Han endte på en sjetteplass.

I Crosscar ble Markus Gimle Enger beste norske fører med 4. plass.

Det er ingen avtale med KNA Solør Motorsport og RallyX Nordic md tanke på neste år.

-Vi har ikke tenkt på det ennå. Det er et krevende arrangement, også økonomisk, og vi skulle gjerne hatt et større publikum. Nå må vi også i første omgang konsentrere oss om NM-runde i rallycross som vi skal ha i månedsskifte august/september. Det er også et stort arrangement, ikke  inst i forhold til det doble antallet deltagere blant annet, sier Stig Johansen.

Fredrik Magnussen