Mye stang ut for Mats Lysen i Portugal

mats_lysen_por_1_500.jpgMats Lysen (19) kjørte raskest av alle både under trening og warm up, men hadde mye stang ut da det gjaldt som mest i helgens EM-runde i rallycross i Portugal. Renault-føreren endte på 9. plass i klassen SuperCars.-Jeg er er vel mest glad for at vi er ferdige med dette løpet. Jeg har ikke hatt marginene på min side her. Det har vært stang ut hele veien. Men jeg velger å fokusere på det positive, og det var at jeg var raskest både på treningen og warm up, bilen fungerer perfekt, og plasseringen var to hakk bedre enn i EM-åpningen, sa Mats Lysen etter årets andre EM-runde. Han kjører i «Keiserklassen» SuperCars. Det er klassen for firehjulsdrevne biler med 560 HK under panseret.

Under treningen foran EM-runden på Montalegre i Portugal på lørdag, kjørte Mats Lysen inn til beste tid med sin Renault Clio. Men under tidskvalifiseringen senere på dagen punkterte han. Dermed måtte han kjøre i første heat i første innledende omgang, og det skulle vise seg ikke å være heldig.
-Banen ble vannet like før vi skulle starte, og det var ganske bløtt mange steder. Jeg fikk derfor en snurring på et asfaltparti, sier Lysen som allikevel sikret seg 10. plass i omgangen.

Søndagen startet Lysen med å kjøre inn til bestetid under warm up. I andre omgang ble han hindret av konkurrenter foran seg, og hadde igjen en stopp-sladd. Dermed ble det 11. plass.

I tredje og siste innledende omgang slo girkassa i bilen seg vrang, og Lysen måtte bryte. Dermed ble det plass i C-finalen på Kongsvinger-gutten.
I C-finalen hadde jeg en knallstart, og fikk en solid ledelse. I mål var jeg langt foran konkurrentene, så der gikk alt som det skulle.

Med seier ble det videre avansement til bakerste startspor i B-finalen. Også der hadde Lysen en knallstart, og var oppe blant de fremste inn i første sving.

-Men det ble litt tøft i første sving, så jeg fikk en bil inn i siden, og fikk ødelagt noe i styringen. Dermed falt jeg tilbake, sier Lysen. Han endte på 4. plass i B-finalen, noe som ga 9. plass totalt.
Det var

Vinner av løpet i Portugal ble amerikaneren Tanner Foust. Frode Holte ble beste norske fører med fjerdeplass. Sverre Isachsen, som vant første runde i England, endte på 7. plass, men beholdt EM-ledelsen. Mats Lysen er på 10. plass sammenlagt.

Neste runde kjøres i Frankrike om en uke.

-Det blir et knallhardt løp, for det er mange gode franske førere som ikke kjører de andre rundene men som kommer til start der, sier Mats Lysen.