N-åpning for shortcar

shortcar vaaler 14
Denne helgen var det duket for årets to første NM runder i racing på Vålerbanen. Etter en lang vinter, var det mange sugne sjåfører som stilte til start. Med 27 startende var Shortcar den største klassen denne helgen.

I Shortcar 1000 var det fjorårets Norgesmester Martin Barry-Berg (NAF Ringerike) som satte beste tid i kvalifiseringen, og startet i Pole Position lørdag. Han tok starten og beholdt ledelsen helt til mål. Martin Haugberg (NMK Grenland) kjørte inn til 2.plass og Bjørn Herbrand Tretterud (NMK Gol) tok 3.plassen.

På søndag var det klart for nytt løp. Startoppsettet på dag 2 er etter resultatene av løpet på dag 1. De sju første blir snudd, deretter er det etter tid. Dette gjorde at Espen Buskerud (NMK Gardermoen) startet i Pole Position. Værgudene åpnet opp kranene litt, så det ble Wet Race i finalen denne dagen. Julius Slatlem (NAF Nordre Vestfold) hadde en lynrask start og tok ledelsen fra første sving. Bak var det kamp om plassene, men den som imponerte mest var Sivert Johansen (NAF Nordre Vestfold), som startet i 25.startspor og jobbet seg opp til en 2.plass. 3.plassen gikk til Espen Buskerud.

I Shortcar 600 var det også imponerende kjøring. Fredrick Lindström stakk avgårde med seieren. 2.plassen gikk til Eskil Dahlen og 3.plassen til Malin Jahnsdatter Blad. Samme resultat begge dager.

Neste løp for Shortcar blir racing på Rudskogen, 7. til 9.juni, denne gang som gjesteklasse. Neste NM runde er 28.juni på Arena Wallenberg, NMK Orkla. Da er det rallycross som kjøres.