Nå begynner Porsche-eventyret

D_Olsen_16_04_3
Etter en liten gjesteopptreden i Bahrain forrige helg starter Porsche-eventyret på ordentlig for Dennis Olsen denne helgen.

Vålergutten, som fyller 20 år i dag, skal i helgen kjøre sine første løp i den tyske Porsche Carrera Cup som offisiell juniorfører for Porsche.

Dennis Olsen ble i fjor høst plukket ut som en av fire juniorførere for Porsche Motorsport, som er et av de mest prestisjefylte juniorprogrammene i internasjonal motorsport. Denne sesongen skal 20-åringen hovedsaklig kjøre i den tyske Porsche Carrera Cup, og nylig signerte han med teamet Lechner Huber Racing.

– Vi gjorde grundige undersøkelser sammen med Porsche i vinter for å finne det riktige teamet, og jeg er sikker på at vi har gjort et godt valg. Lechner Huber Racing er et vinnerteam og jeg fikk et veldig godt tilbud, forteller Dennis Olsen.

Porsche Carrera Cup Deutschland består av til sammen 16 løp fordelt på åtte løpshelger, og de to første løpene går på Oschersleben, to timer vest for Berlin, denne helgen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang på ordentlig denne helgen. Jeg hadde riktignok en gjesteopptreden i Bahrain forrige helg, men det er nå sesongen starter på ordentlig. Målet denne helgen er fortsatt å lære så mye som mulig, og komme i mål i begge løpene.

Dennis Olsen blir teamkamerat med Jeffrey Schmidt, som i fjor ble nummer tre i mesterskapet. Alle førerne i mesterskapet kjører identiske Porsche 911 GT3 Cup med 460 hestekrefter.

– Dette er min første sesong med tak over hodet, så planen er å lære så mye som mulig. Jeg har hatt noen gode tester, men det blir spennende å se hvordan jeg hevder meg i de første løpene.

Helgens løp går sammen med det tyske GT-mesterskapet ADAC GT Masters. De andre løpene går sammen med DTM. Allerede på fredag skal Dennis i gang med trening, og årets første løp kjøres lørdag klokken 16.30, mens det andre løpet går søndag klokken 14.45.

Begge løpene kan sees direkte på porsche.de/carreracup