Nå er boka om John Unnerud her

img_4971-2.jpgJohn Unnerud – Spydebergekspressen er tittelen på boka som journalist og forfatter Geir Svardal har sluppet denne uken. Der er en rekke av alle de gode historiene om en av Norges aller beste kappkjørere noensinne samlet mellom to permer.

Det var John Haugland som for en del år siden mente det måtte skrives en bok om John Unnerud (1930-2004). Haugland kontaktet Geir Svardal, som tidligere blant net har skrevet de to historiebøkene til NBF og «Petter Solberg – 110% «.

-Jeg var først skeptisk til prosjektet. Først og fremst fordi John Unnerud da var død, og jeg hadde ikke møtte ham mange ganger. Men snart oppdaget jeg at det fantes så mange gode historier om denne mannen at jeg fikk ideen til å gjøre boka til en slags minnebok der personer som sto John nær kunne bidra med de gode historiene, sa Geir Svardal under lanseringen av boka i Spydeberg på onsdag.

-John Unnevar var en av de fire store på 60- og 70-talet. De andre tre var Arne Ingier, Trond Schea og Kjell Gudim. Alle var meget gode førere, men det var ingen det var så mye spesielle og interessante episoder rund som John Unnerud. De tre andre var gode til å kjøre bil. Det var også John, men i tillegg var han en svært spesiell person som det ble mye morsomt rundt, sier Svardal videre.

I boken som er på 100 sider har både familie, naboer, tidligere ansatte og ikke minst Johns konkurrenter bidratt med mange gode historier. Under lanseringen i Spydberg var en av Johns konkurrenter, Kjell Gudim (78) til stede.

-John var utrolig seriøs og en fabelaktig fører. Men det skjedde nok mer rundt ham enn oss andre, sier Gudim som selv er den eldste aktive bilsportsuøveren i Norge i dag. Førstkommende lørdag er han en naturlig deltager når NAF Øvre Østfold arrangerer John Unneruds Minneløp, et challengeløp, med base i Spydeberg.

Boken om John Unnerud er støttet økonomisk av Spydeberg kommune, NAF Øvre Østfold, Norges Bilsportforbund og deler av næringslivet i Spydeberg.

Boken kan kjøpes hos NBF.

img_4968-2.jpg
Forfatter Geir Svardal har hatt stor støtte fra Spydebergs ordfører Britt E. Gulbrandsen og John Haugland under arbeidet med boka «John Unnerud- Spydebergekspressen».