Nå er det helt åpent i Subaru Cup

anders-kjaer_460.jpgForan helgens Rally Sørland er det svært åpent i kampen om seieren i den populære Subaru Cup. Cupens leder så langt i år, Andreas Mikkelsen, vil ikke delta, og dermed legges muligheten for de andre førerne åpen.

-Vi har bare positive erfaringer med Subaru Cup, som har vært et viktig tilskudd til norsk rallysport. Grunnen til at Andreas hopper av er at han uansett ikke får fullført nok løp i år på grunn av kollisjoner med en internasjonal satsing. Derfor har vi endret bilen med blant annet andre støtdempere og vi vil også teste ut nye dekk som ikke kan benyttes i cupen i Rally Sørland, sier Mikkelsens manager Erik Veiby. Andreas Mikkelsen vil med ord kjøre løpet han totalvant i fjor, og han vil kjempe om viktige NM-poeng med sin Subaru Impreza WRX. Han leder NM etter de tre første rundene.

Den som da i første rekke får et aldri så lite favorittstempel i Rally Sørland blir Anders Kjær fra NMK Larvik. Han er den som ligger nærmest Mikkelsen i poengsammendraget etter vinterens løp i Subaru Cup.

-Jeg føler vel ikke noe press akkurat, for det vil helt klart bli en hard kamp om de beste plasseringene. Vi er flere førere som er svært jevne, så her kan man ikke ta ut noe på forhånd. Vi har hatt en fin sesong så langt, så jeg er veldig godt fornøyd med tingenes tilstand. Vi har også testet en del i det siste, så vi stiller langt bedre forberedt til årets første grusløp enn vi gjorde i fjor, sier Anders Kjær. Etter et skadeavbrekk er nå også hans faste kartleser Trond Svendsen tilbake i bilen igjen for første gang i år.

Anders Kjær ligger 28 poeng bak Andreas Mikkelsen i poengsammendraget, men med absolutt full klaff på lørdag kan han gå forbi. Maksimalt kan han få 30 poeng, men da må han vinne gruppe N også i tillegg til å være beste cup-fører.

Pontus Tidemand er den som ligger på en tredjeplass. Han er kun fem poeng bak Kjær. På en 4. plass ligger Jerker Axelsson som er ti poeng bak Tidemand igjen.

-Både Pontus og Jerker er blant dem jeg venter hardest konkurranse fra i Rally Sørland. De kjører veldig fort begge to, men det skal jeg gjøre også. Det at Andreas Mikkelsen nå ikke skal være med åpner jo muligheter for oss andre, men samtidig mister vi et mål å strekke oss mot, sier Anders Kjær.
Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 285 HK, og motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. I tillegg til de seks NM-løpene i rally, skal det også kjøres fire asfaltbaneløp på henholdsvis Vålerbanen og Rudskogen.
Rally Sørland har start og innkomst ved Mandal Amfi. Løpet inneholder ni fartsetapper på til sammen 134 km. Løpets serviceplass er på Heddeland Industriområde i Marnadal, mens basen er på Mandal Rådhus.

Allerede fredag kveld starter løpet med tre fartsetapper. Den første av dem en asfaltetappe på Skinsnes nær Mandal sentrum som kjøres som en rundbane, som var med for første gang i fjor. På lørdag kjøres seks etapper, og to av disse er nye. SS6, Høye på 7,2 km er ny, men veiene har vært brukt tidligere i andre sammensetninger. SS7 er også ny, og går inne på den nye gokartbanen i Finsland. To og en halv runde på asfalten skal deltagerne gjennom her, og det blir en fin etappe for publikum.
NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.30 på søndag kveld.
Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 3 løp)
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 85
2. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 57
3. Pontus Tidemand, SMK Eda, 52
3. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, 42
5. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 40
6. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 39
7. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 36
8. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 35
9. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 25
10. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 18