-Nå gir jeg ikke fra meg VM-ledelsen

P_Solberg_14_BEL
Til tross for store problemer med bakstillingen på bile, berget Petter Solberg en 4. plass i den belgiske VM-runden i rallycross i helgen. Med det tok Petter over VM-ledelsen.

Petter var eneste nordmann både i semifinaler og finale i SuperCar denne gangen. Storebror Henning Solberg var nest best av de norske med 16. plass, mens Ole Chr. Veiby endte på 19. og Tord Linnerud på 20.  plass.

 

-Noen ganger er 4.-plasser det sureste man kan oppnå i sportens verden. Og andre ganger har en sportsprestasjon flere sider enn bare å være en sur enkeltplassering. I Belgia søndag mistet jeg seieren, men vant tilbake ledelsen sammenlagt i rallycross-VM ved nøyaktig halvkjørt sesong, sier Petter Solberg.

 

-Vi lå ni poeng bak Reinis Nitiss før VM-runden i Belgia i helgen. Nå er vi tre poeng foran. Og akkurat nå er det kun tre førere som skiller seg ut i toppen; Nitiss (122 poeng), Belgia-vinner Toomas Heikkinen (117) og jeg (125).

 

-Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd med det. Fjerdeplassen i Belgia-finalen er jeg selvsagt skuffet over. Vi lå på tredjeplass ut fra start, passerte en bil tidlig på første runde og ble liggende like bak og jage Heikkinen ut på annen runde. Uforståelig nok gikk finnen inn i alternativsporet på annen runde og slapp frivillig meg fram i tet.

 

-For å dra nytte av muligheten vi var blitt servert, måtte jeg pushe veldig hardt. Gjennom hele helgen hadde vi de raskeste rundetidene på Circuit Jules Tacheny utenfor Mettet, og alene i front var det kun opp til meg selv å avgjøre. Men over hoppet midtveis på tredje runde fikk de bakre støtdemperne mine i overkant juling. Først røk den ene, så den andre.

 

-Å kjøre finale i rallycross-VM med senking som en Trøgstad-doning, er i drøyeste laget. Hele bakre del av bilen lå og bremset oppå hjulene. Ryggen min er øm og vond etter hard medfart. Men i overkant optimist som jeg er, kjørte jeg fortsatt med håp om en plassering på seierspallen. Selv da Toomas Heikkinen, Timmy Hansen og Johan Kristoffersson kom raskt i kapp og jeg skulle avslutte finalen med alternativsporet, hadde jeg et håp om å skvise meg inn blant de tre første.

 

-Men jeg måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Det gikk ikke mange sekunder før jeg snudde skuffelse til glede over VM-ledelse. Tross alt er det VM-tittelen jeg går for. Målet er å bli tidenes første verdensmester i to forskjellige profesjonelle bilsporter.

 

Nå ligger veien vid åpen for å klare målsettingen.

 

-I neste halvdel av sesongen skal jeg fortsette strategien om å plukke flest mulige poeng fra alle VM-rundene, være lur og kjøre med minst mulig risiko. Så får heller en seier eller to bli ofret på veien mot det store trofeet.

 

-Til den som måtte tro noe annet: Nå gir jeg ikke fra meg VM-ledelsen igjen!

 

Resultater:

1) Toomas Heikkinen, Finland, 2) Timmy Hansen, Sverige, 3) Johan Kristoffersson, Sverige, 4) Petter Solberg, Norge, 5) Anton Marklund, Sverige, 6) Pontus Tidemand, Sverige.

 

VM-stillingen:

1) Petter Solberg, Norge 125, 2) Reinis Nitiss, Latvia 122, 3) Toomas Heikkinen, Finland 117, 4) Andreas Bakkerud 99, 4) Toomas Heikkinen 88, 5) Timur Timerzyanov 66.