-Nå gjelder det å være smart

isachsen_nederland_11.jpgSverre Isachsen leder EM i rallycross, og er på vei mot sin tredje strake EM-tittel når kun tre løp gjenstår av årets sesong. – Nå gjelder det å være smart i de siste løpene, sier 40-åringen fra Hokksund.

Helgens EM-runde i rallycross går i Greinbach i Østerrike, en bane Sverre Isachsen aldri har vunnet på.

– Men jeg har alltid kjørt fort i Østerrike, så jeg vet jeg kan hevde meg i toppen. Men om jeg går for seier eller ikke avhenger litt av hvordan det går med mine tøffeste konkurrenter i EM-sammendraget. Jeg kommer først og fremst til å kjøre taktisk, og det er de andre som har presset på seg ettersom jeg leder EM, sier Ford-føreren.

Sverre Isachsen leder SuperCars-klassen (tidligere divisjon 1), og ligger fire poeng foran russeren Timur Timerzyanov og tretten poeng foran amerikaneren Tanner Foust. Bak disse igjen kommer Frode Holte, Mats Lysen og Toomas Heikkinen, som alle har 17 poeng mindre enn Isachsen.

– Jeg tror kampen om gullet først og fremst står mellom russeren, amerikaneren og meg. Min fordel er at både bilen og sjåføren endelig har funnet sin plass etter en trøblete start på sesongen.

Sverre Isachsen vant den forrige EM-runden i Nederland med sin Ford Focus, og skulle han klare å ta tre strake EM-titler er han den første til å ta tre EM-gull på rad på seks år. Rekorden innehas imidlertid av Kenneth Hansen, som vant seks år på rad fra 2000 til 2005.

EM-runden fra Østerrike starter med fri trening lørdag klokken 11.00, mens finalene går søndag fra klokken 15.00. Løpet ser du på NRK1 fem minutter over midnatt natt til mandag, og på Viasat Motor torsdag klokken 20.00.