Nå starter også EM i rallycross

T_Rustad_15_mai
Tredje VM-runde i rallycross samt første EM-runde for året kjøres på Mettet i Belgia denne helgen. Ikke mindre enn 83 biler totalt (38 SuperCars, 25 Super1600 og 20 TouringCars) stiller på startstreken, og av disse svært mange norske.

Løpet i Belgia er den første av fem runder i årets EM, og det mange norske førere som stiller i EM-løpene i alle tre klasser.

Etter to VM-runder er det Petter Solberg som leder, 15 poeng foran svenske Johan Kristoffersson. Løpet på Mettet i Belgia var nytt på terminlisten i fjor. Banen ligger om lag 10 mil sør for Brussel i den fransktalende regionen Vallonia. Fjorårets løp ble vunnet av finske Topi Heikkinen som ble fulgt av svenskene Timmy Hansen og Johan Kristoffersson.
Det vil være 18 faste VM-førere på plass i Belgia, i tillegg til Ole Kristian Nøttveit, som har valgt å konkurrere om VM-poeng i stedet for EM-poeng. Det vil være ytterligere 19 SuperCars som skal kjøre om EM-poeng, inkludert Volkswagen-team Sverige med Ole Christian Veiby som skal kjøre en splitter ny Polo RX Supercar. Også Tommy Rustad (bildet) er på plass med sin Marklund VW Polo.

Alle 38 SuperCar-førerne som deltar i Belgia vil kjøre sammen i de fire innledende omgangene, men så blir det separate semifinaler og finaler.