Nær pallen i RallyX Nordic debut!

Henrik Krogstad  og teamet ankom Grenland Motorsportsenter for sesongens første løp i RallyX Nordic. Det  endte svært nær pallplass!

Med påskens testdager friskt i minnet, finner Henrik fort farten under treningen, og avslutter siste treningen 0,3 sekunder bak dagens raskeste. Et godt grunnlag for løpsdag dagen etter.

Lørdag skjer det mye, dagen starter med oppvarming og klargjøring av bil før kvalifiseringsrundene starter.
Henrik gjør en god figur i kvalifiseringen og kjører seg opp til «Pole Position» i semi-finalen!
Når bilen skal kjøres frem for semi-finale, oppdages det motortrøbbel og Henrik blir tvungen å stille til start med manglende motorkraft!

Det blir en dramatisk semi-finale, Henrik med motortrøbbel, tre biler kolliderer og blir stående i banen, som resulterer i rødflagg og omstart av løpet. Nå er det bare tre biler igjen på startplaten og Henrik er sikret finale om han klarer å halte seg til mål. Denne gangen går løpet uten sammenstøt, men teamkamerat William Nilsson får problemer med girkassen, som gjør at Henrik går i mål på en 2.plass.

I finalen står Henrik i startspor nr.3, et godt utgangspunkt, men får en litt treg start som gjør at han går ut av første sving på en 4.plass. Denne plasseringen holder han løpet ut og ender dermed på fjerdeplass.

Håpet og målet var pallplassering, men Henrik og teamet har lært mye og er mer en klar for fortsettelsen!
Henrik ligger nå på en foreløpig 3.plass sammenlagt i mesterskapet og har planer om å klatre både der, og på de enkelte løpene.

Neste løp nå, blir «Eliteracet» på Bjorli, som er et Bilcross-løp med alle de beste fra hele landet. 130 biler stiller til start i samme klasse, og bare èn går ut som vinner!

Neste RallyX Nordic løp er 3. juni i Arvika i Sverige.