NAF og norsk bilsport

naf_logoNorges Automobil-Forbunds hovedstyre har dessverre  vedtatt at NAF trekker seg ut av norsk bilsport med virkning fra 1.1.2017. Dette får følger for NAF-medlemmer som er tilsluttet Norges Bilsportforbund.

 

 

Etter mange henvendelser fra NAF-medlemmer til NBFs sekretariat tidligere denne uken, ba NBF om en klargjøring fra NAF om hvordan NBF skal håndtere og svare NAF-medlemmer som henvender seg til oss.

Vi har i dag fått svar fra NAF som du kan lese HER.

NAFs vedtak betyr dessverre at NAFs medlemmer og NAFs lokale avdelinger ikke er tilsluttet NBF slik NBFs Generelle bestemmelser art. 2.5 krever for å kunne få utstedt lisens, fra 1.1.2017.

Dette er et valg NAF har tatt. NBFs styre beklager dette, spesielt i lys av at styret ser det som viktig at norsk bilsport er en samlet og sterk bevegelse.

I praksis bety dette vedtaket at NAF-medlemmer som har en NAF-avdeling påført sin førerlisens må bytte klubb. NBF vil om få dager sende ut lisenser for 2017. På alle lisenser der det til nå har vært påført NAF som klubb, er dette fjernet. De som får lisens uten påført klubb kan derfor selv føre på ny klubb på sin lisens og samtidig gi NBFs sekretariat melding om ny klubb på skjema som finnes HER.
NBF vil i denne forbindelse ikke kreve gebyr for klubbskifte selv om det nå skjer etter 15. november.

På samme måte vil ikke en NAF-avdeling kunne få arrangørlisens etter 1.1.2017.

NBF beklager de ulempene dette fører til for de dette gjelder.