Nakken kjører på Spa

Etter en kort sommerpause er Porsche Mobil 1 Supercup og Marius klar for nok en travel periode og neste Formel 1 weekend på Spa-Francorchamps i Belgia. Det er 32 Porsche 911 GT3 Cup biler til start på den legendariske banen som har en høydeforskjell på over 100m. 

Allerede helgen etter løpet i Spa kjøres neste løp på Monza i Italia.  I mellom de to løpene skal Nakken og de andre rookie sjåførene gjennomføre andre «fitness check» for sesongen hos Porsche i Stuttgart.

Det er snart fire uker siden sist løp i Budapest. I mellomtiden har Marius og teamet Project 1 gjennomført vellykkede testdager på Monza (Italia) og Spa (Belgia).

– Testen i Monza var veldig vellykket. Vi var effektive og lærte mye gjennom dagen. På slutten av testen var vi raskere enn topppsjåførene i mesterskapet.  Testen på Spa ble ikke like bra, da det var alt for mye trafikk med mange treige biler, tordenvær gjorde også at store deler av dagen ble avbrutt. Vi fikk bare 10 runder på tørr bane, men vi har hatt to dager i simulator som også hjelper på forberedelsene. 

Denne helgen er det 13 rookie sjåfører, og flere gjestesjåfører som har «Spa» som «hjemmebane».

– Jeg har mye å lære på de 45 min vi har til rådighet på treningen, og vi må utnytte de maksimalt for å komme inn i rytmen, slik at jeg er klar for kvalifiseringen lørdag. Jeg ser frem til helgen, og vet at denne banen normalt byr på tette og spennende løp! 

Race 7 – Spa-Francorchamps

TIMETABLE 
Trening – Fredag 18:45 – 19:30
Kvalifisering – Lørdag 13:25 – 13:55
Race – Søndag 12:30 – 13:05

LIVE TV: 
F1 TV / APP / NETTSIDE (All kjørinig + Formel 1)
Viasat Sport (løp)
Eurosport (løp)

Fakta – Spa-Francorchamps
Sted: Spa, Belgia
Lengde: 7,004 km
Toppfart: 270 km/t
Rundetid: 2:23:00
Løp: Porsche Supercup / Formel 1