Når VM-poengene teller mest

P_Solberg_16_05_1
-Fjerdeplass, 19 verdifulle VM-poeng og fortsatt ledelse  i rallycross-VM sammenlagt. Vi fikk det beste ut av en trøblete helg i sesongens annen VM-runde på legendariske Hockenheimring i Tyskland søndag, sier Petter Solberg.

 

-Etter knallhard kamp og omsider seier i sesongåpningen, visste vi at det gikk mot en minst like tøff VM-runde nummer to. Vi hadde forberedt oss godt og fulgte resepten med risikofri og sikre omganger fram til og med 3. kvalifiseringsomgang. Etter å ha satt ny bane- og runderekord, slo problemene inn for fullt.

 

-Vi ledet fjerde omgang halvveis ut på første runde da motoren «sluknet» og sørget for bråstopp og brutt løp. Teamet jobbet for å løse problemene gjennom det meste av natten til søndag. Før semifinalen var alt tilsynelatende i skjønneste orden helt til vi kom til start på oppvarmingsrunden. Jeg merket at motoren ikke hadde kraft i det hele tatt. Mekanikerne gjorde alt de kunne for å finne ut av trøbbelet, men vi greide dessverre ikke å løse problemene før semifinalestarten.

 

-I semifinalen ble det en kamp for å «overleve» fra start til slutt. Etter uvanlig mange slag og dueller, sikret vi til slutt finaleplass. Men problemet var fortsatt der i finalen. Det hjalp ikke at jeg var i ferd med å kjøre meg opp til annenplass da jeg ble dyttet ut av racinglinjen og plutselig befant meg sist.

 

Med en bil uten tilstrekkelig motorkraft, ble det umulig å gjøre det bedre enn fjerdeplass. Jeg er godt fornøyd med resultatet og poengene alle problemer tatt i betraktning. Dette var uten tvil den sjukeste semi- og finalen jeg har vært med på. For TV-publikummet er det spektakulært å se på, men jeg mener VM i rallycross bør avgjøres på renere vis.

 

-Nå reiser vi videre til Belgia for tredje VM-runde, som avvikles allerede neste helg. Vi skal gjøre jobben i dagene som kommer. Målet er å sanke nok VM-poeng til fortsatt å beholde VM-ledelsen, sier Petter Solberg.

Resultater:
1) Mattias Ekström, Sverige 5.41,784, 2) Toomas Heikkinen, Finland 5.44,331, 3) Ken Block, USA 5.45,611, 4) Petter Solberg, Norge 5.46,569, 5) Liam Doran, Storbritannia 5.52,371, 6) Robin Larsson, Sverige 6.16,565.
VM-stillingen etter annen (av 12) runde: 
1) Solberg og Ekström 48, 3) Heikkinen 45, 4) Johan Kristoffersson, Sverige 39, 5) Larsson 34, 5) Sebastien Loeb, Frankrike 29, 6) Andreas Bakkerud, Norge 27.
Neste VM-runde: FIA World RX of Belgium, 14.- og 15. mai