NBF avlyser konferanse

Norges Bilsportforbund har besluttet å avlyse jurylederkonferansen og alle andre møter i denne sammenheng som var planlagt avholdt på Scandic Gardermoen 20.-22. mars.

 

Årsaken til avlysningen er den alvorlige situasjonen med Korona-viruset, og det grunnlaget en samling av mennesker på en konferanse på et hotell og reisevirksomhet i den forbindelse, kan gi for spredning av viruset.

-Det er selvfølgelig beklagelig at vi har måttet avlyse konferansen. Spesielt for de av våre ansatte og tillitsvalgte som har arbeidet med planleggingen i lengre tid. Det er også beklagelig overfor alle deltagere som har sett frem til faglig og nyttig påfyll og ikke minst sosialt samvær, sier NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud.

-Men vi må se dette i et samfunnsperspektiv, og innse at bilsport tross alt ikke er det viktigste i den situasjonen samfunnet er i nå. Derfor ønsker ikke vi å være en mulig kilde til smittespredning. Norsk bilsport tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense mulig spredning av smitte, sier Raknerud videre.

I tillegg til jurylederkonferanse skulle også en konferanse for baneinspektører vært avholdt samtidig og også møter i enkelte av NBFs seksjoner.

NBF har også avlyst møter som Racingseksjonen skulle avholdt kommende helg. Dette var møter i planleggingen av årets NM-sesong i racing.

 

Foto: Benjamin A. Ward / Norges Bilsportforbund

 

-Vi er inne i en spesiell tid. Bilsport er viktig for oss, men vi må innse at bilsportinteressen må vike for samfunnets beste og liv og helse i denne tiden. Det kan dessverre bli flere arrangement som må avlyses eller utsettes fremover. Vi har planlagt en stor kursvirksomhet i tiden som kommer, og disse kursene vil vi fortløpende vurdere om kan avvikles som planlagt eller utsettes. Det kan også bli løp som vil bli rammet og løpsarrangører oppfordres til å ha dialog med lokale helsemyndigheter, sier NBFs generalsekretær.

Folkehelseinsituttet har en egen side om informasjon i forbindelse med arrangement, og denne oppdateres hver dag.

 

-Ved å avlyse eller utsette arrangement nå kan vi være med på å unngå at smitte blir spredd, noe som igjen kan føre til at vi raskere kommer oss over i en normal hverdag igjen. Vi er i en svært spesiell situasjon, og det må være alles ansvar at vi så raskt som mulig kommer ut av den igjen uten altfor dramatiske konsekvenser, sier Hallgeir Raknerud.

Folkehelseinstituttets samleside om Korona-viruset