NBF gir ikke opp norsk EM-runde

l_hunsbedt.jpgOverraskelsen er stor i Norges Bilsportforbund over at fagkomiteen, Off-Road Commission i det internasjonale bilsportforbundet FIA, ikke har satt opp Norge i sitt forslag over arrangørland i neste års EM i rallycross. Men NBF har ikke gitt opp kampen.

-Vi er overrasket og opprørte. Det har vært EM-runder i Norge siden 1980. Først 25 ganger på Lyngåsbanen og deretter fire ganger på Momarken. Neste år skulle vi hatt EM for 30. gang, og vi føler at vi som en ledende rallycrossnasjon er en selvskreven EM-arrangør, sier generalsekretær i Bilsportforbundet, Arild Antonsen.

Ledere av den norske rallycrosseksjonen Svein Jacobsen er medlem av FIAs fagkomite for rallycross, men han ble sørgelig alene om å tale Norges sak i tirsdagens møte i Paris. Nå vil NBF ta saken opp på høyere hold, for det som nå foreligger, er kun et forslag.

-Dette er i første omgang en innstilling til FIAs styre, World Motorsport Council, som

skal behandle det 5. november. Deretter skal det også godkjennes av FIAs generalforsamling to dager senere. Vi vil nå påvirke, og søke støtte hos sentrale personer i det internasjonale miljøet. Vi gir oss ikke uten kamp, sier Antonsen.

Norge har sammen med Sverige vært en ledende rallycrossnasjon i alle år. I årets Europamesterskap i divisjon 1 var det 11 norske og svenske førere blant de 12 beste i sammendraget. Av de 36 som tok poeng var det ti norske og åtte svenske førere.

-Dessverre har vi hatt enkelte i det norske rallycrossmiljøet som har kritisert den norske arrangøren og vært talerør for at runden burde flyttes fra Momarken. Dette har selvfølgelig ikke vært til hjelp for Norges kandidatur. Det ser vi nå, og det er ingen tjent med. Vi må dessverre innse at det vil gå utover våre aktive som vil få større problem med å sikre seg sponsorbudsjett om det ikke skal kjøres i Norge. På nåværende tidspunkt vet vi heller ikke om NRKs interesse for å sende EM på TV vil være like stor uten en norsk runde, sier Arild Antonsen videre.

I forslaget fra FIAs Off-Road Commission er det ti runder neste år, mot 11 i år. I tillegg til Norge er også Nederland ute av listen. Derimot har England kommet inn som ny vertsnasjon med et løp på Lydden Hill.

2009 EM Rallycross (foreløpig)
13. april Storbritannia – Lydden Hill
3. mai Portugal – Montalegre
10. mai Frankrike – Alençon-Essay
31. mai Ungarn – Nyirad
7. juni Østerrike – Melk
5. juli Sverige – Holjes
9. august Belgia – Maasmechelen
16. august Tyskland – Buxtehude­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
6. september Polen – Slomczyn­
13. september Tsjekkia – Sosnova