NBF gjennomgår alle sikkerhetsrutiner i rally

forgaard_230.jpgBåde politiet og Bilsportforbundets eget granskningsutvalg er i full gang med å undersøke alle omstendigheter rundt den tragiske dødsulykken i Rally Larvik på lørdag. I tillegg nedsetter NBF et eget utvalg som skal gjennomgå alle krav og rutiner rundt håndteringen av publikums sikkerhet i rally.

-Våre tanker er i første rekke hos familien til den 10 år gamle jenta som på så tragisk vis ble revet bort under lørdagens rally. Men samtidig må vi se fremover, og gjøre alt vi kan for at vi ikke skal oppleve en slik ulykke i norsk rallysport igjen, sier Bilsportforbundets president Roar Forgaard. Han leder selv det faste granskningsutvalget i forbundet, og han vil også lede den gruppen forbundet nå setter ned for å gjennomgå alt rundt publikum og sikkerhetsrutiner.

-Vi er i ferd med å få på plass utvalgets medlemmer. Det blir representanter fra arrangører, fra vår egen rallyseksjon, og vi vil også ha med en aktiv rallyfører. Utvalget vil få i oppdrag å gå gjennom de bestemmelsene vi har i dag, hvordan de håndheves og hvilke rutiner som eventuelt kan forbedres. De erfaringer som gjøres etter ulykken i Larvik vil også være et viktig redskap for utvalget. Det vil bli et hurtigarbeidende utvalg og resultatet av arbeidet vil vi umiddelbart sette ut i praksis, sier Forgaard videre.

Neste NM-runde i rally er Rally Hedemarken på Hamar 26. september. De ansvarlige for sikkerheten der har allerede i dag hatt møte med politiet og de har innkalt til et større møte for funksjonærer og vaktmannskap i morgen.

-Allerede under Rally Hedemarken vil vi også innskjerpe våre rutiner for informasjon ut til publikum. Vi vil sørge for å få ut materiell som veileder publikum om hvordan man på best mulig måte kan være en sikker rallytilskuer, sier Roar Forgaard.

-Publikum skal ha en positiv opplevelse av rallysporten, og da må vi også gjøre absolutt alt vi kan for at sikkerheten skal være ivaretatt, avslutter Roar Forgaard.