NBF hedret Frode Alhaug med gullratt

Racerføreren Frode Alhaug fra Hamar er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats på racingbanen.

 

 

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne ett nytt medlem innta den eksklusive klubben, og motta sitt Gullratt av NBFs president Per Madsen. Det var Frode Alhaug (68) fra Hamar og KNA Vålerbanen.

Frode Alhaug har kjørt inn en rekke NM-medaljer i racing de siste årene. Både i historisk klasse og i GT konkurrer han med to forskjellige utgaver, og ikke minst årsmodeller, av Chevrolet Corvette. I fjor ble det NM-tittel i historisk klasse, og han har også to titler i klassen GT2.

Frode Alhaug har også sittet i styret i Norges Bilsportforbund fra 2009 til 2017, de fire siste årene som president. For dette fikk han NBFs fortjenstmedalje i gull i fjor.

Totalt er det 129 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.