NBF og EVEN Management inngår samarbeid

Norges Bilsportforbund og EVEN Management har inngått samarbeidsavtale om videre drift av prosjektet NextGeneration. Talentutviklings-prosjektet, som i utgangspunktet skulle vare ett år, blir nå ett fler-årig offisielt program, støttet av Norges Bilsportforbund.

 

Etter ett års drift og en imponerende utvikling for alle de 4 unge utøverne tilknyttet prosjektet, er det nå nådd en ny milepæl i prosjektet, og det er Daglig Leder i EVEN Management, Erik Veiby, glad for.

 

-Jeg er godt fornøyd med at vi nå har fått Norges Bilsportforbunds støtte til NextGeneration prosjektet vårt. Dette er ett spennende prosjekt som jeg har stor tro på, og det betyr mye for oss at NBF nå kommer inn som en samarbeidspartner. Nå gleder vi oss til å ta fatt på nye spennende mål sammen, sier Daglig Leder i EVEN Management Erik Veiby.

 

Norges Bilsportforbund (NBF) har vært en støttespiller til NextGeneration siden oppstarten av prosjektet. Nå blir det et enda tettere samarbeid mellom EVEN Management og NBF, ved at landslaget Team Norway blir en offisiell samarbeidspartner til NextGeneration.

 

-Vi ble imponert over profesjonaliteten til NextGeneration i fjor, og har stor tro på prosjektet. Derfor går vi i år inn med økonomisk støtte som et bidrag til at prosjektet kan videreføres, og vi har tro på at alle de fire NextGeneration-utøverne kan få suksessrike karrierer i bilsport på bakgrunn av det de lærer i dette prosjektet. Vi kommer også til å jobbe enda tettere med EVEN Management fremover, og skal blant annet la flere av våre andre landslagsutøvere på Team Norway få ta del i noe av opplæringsplattformen til NextGeneration. Sammen med EVEN skal vi også jobbe for å knytte andre samarbeidspartnere til prosjektet, slik at NextGeneration forhåpentligvis kan bli et langvarig prosjekt som enda flere norske bilsportutøvere kan nyte godt av, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Roy Snellingen (t.v.) og Atle Gulbrandsen

EVEN Management lanserte prosjektet NextGeneration i desember 2019. Prosjektet hadde som hovedmål å skape en verdensmester i rally, men med NBF i ryggen vil det nå åpnes opp for annen motorsport. Talentsatsningen bygger på erfaringer og forskning fra idretten, nyere studier fra internasjonal bilsport og EVEN sin 11 år lange erfaring.

 

-For å kunne skape morgendagens bilsportutøvere må vi satse på unge utøvere. Dette skal vi fortsette med i NextGeneration prosjektet, nå med NBF som samarbeidspartner. Bilsport er ressurskrevende i seg selv, så for at vi skal kunne komme opp i nok treningstimer og skape et godt læringsrom på linje med andre tradisjonelle idretter måtte vi tenke nytt. For å kunne klare dette har vi måttet bruke nyere teknologi, deriblant avanserte kjøresimulatorer som er plassert hjemme hos utøverne. Simulator som virtuell «skolebenk» vil kunne gi utøverne økt kunnskap, tett oppfølging og coaching på et nytt nivå på siden av selve motorsporten, sier Roy Snellingen, sportssjef hos EVEN Management.

 

Vel ett år etter at prosjektet ble lansert, kan Benjamin Fuglesang (14), Dennis Bjerke (13), Karl Peder Nordstrand (13) og Oskar Biksrud (14) vise til flere gode resultater både i motorsport og simulator som gren. Karl Peder Nordstrand vant NM i Cross kart med god margin og Benjamin Fuglesang ble historisk da han ble første norgesmester i simracing. I desember ble alle de 4 utøverne også tatt inn som junior-utøvere Coanda Simsport, ett av verdens beste simsportlag.