NBF på Formel 2-test med Dennis Hauger

I forrige uke hadde Dennis Hauger sin første test i Formel 2. Norges Bilsportforbund var også på plass.

Dennis Hauger har i år hatt en fantastisk sesong med en overbevisende seier i Formel 3. Han ble også kåret til Årets Bilsportutøver i Norge, og er den desidert mest omtalte norske bilsportutøveren i media denne sesongen. Det har også en sammenheng med den voldsomme interesseøkningen for Formel 1, mye takket være Netflix-serien Drive to Survive.

Neste år er planen til Dennis Hauger å kjøre Formel 2, og forrige uke testet han i tre dager på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Dennis kjørte for det samme teamet på denne testen som han kjørte for i Formel 3, nemlig Prema Racing. Målet til Dennis er å kjøre neste års Formel 2-sesong for dette teamet, men ingen ting er offentliggjort ennå.

Team Norway-føreren gjorde en god innsats under den tre dager lange testen. Ti av de 22 førerne som var med på testen kom fra Formel 3, og det er grunn til å tro at de fleste som testet også vil kjøre Formel 2 neste sesong. Dennis kjørte totalt 85 runder, og hans bestetid var den tiende raskeste rundetiden som ble satt, kun fire tideler bak bestetiden til Jack Doohan. I tillegg avsluttet Dennis den siste testomgangen med å sette den tredje beste tiden.

-Det var en god test, men jeg bryr meg ikke om rundetider. Det er umulig å sammenlikne, da noen er ute på nye dekk, andre på brukte dekk og så videre. Jeg har derfor ikke hatt fokus på rundetider, men har konsentrert meg om å lære meg bilen, og ta det steg for steg. Formel 2-bilen er ganske annerledes å kjøre enn Formel 3. Den går fortere, er tyngre og har karbonbremser. Det er lett at bremsene blir både for varme og for kalde, så det er en teknikk som må læres, forteller Dennis.

Med på testen var også landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass og sportssjef (og Viaplay-kommentator) Atle Gulbrandsen. Asgrimsplass hjalp Hauger med blant annet oppvarming, drikke og mat, slik at Dennis kun skulle få konsentrere seg om kjøringen.

-Norges Bilsportforbund ønsker å legge forholdene best mulig til rette for Dennis Hauger neste sesong, da han er en særdeles viktig utøver for norsk bilsport. Skulle han klare sitt mål om å bli den første nordmannen i Formel 1, så vil det kunne få svært positive ringvirkninger for norsk bilsport. Derfor skal Jan Åge Asgrimsplass følge Dennis tett i 2022, sier Atle Gulbrandsen.

Nå venter en lang vinter for Dennis Hauger med mye fysisk trening, før det er klart for både simulatorkjøring og etter hvert testing før den planlagte sesongstarten i mars.