NBF satser på Junior Team Norway

junior-team-norway.jpgDennis Olsen (14) Mats Lysen (18) og Pål Varhaug (19) utgjør Bilsportforbundets nye Junior Team Norway, og alle satser stort internasjonalt i årets sesong.

Bilsportforbundet har de siste tre årene drevet et aktivt talentutviklingsprogram. Nytt i år er at man har plukket tre eliteutøvere som utgjør Junior Team Norway. De tre utøverne vil få solid støtte på flere områder.

-Vi har bygget opp et støtteapparat som de tre utøverne kan benytte seg av. Dette dreier seg om både fysisk og mental trening, kosthold, mediahåndtering og annen kompetanse de måtte ha behov for i sin internasjonale satsing, sier NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson.

Mats Lysen (18) fra KNA Solør Motorsport ble i fjor europamester i rallycross divisjon 1A – den yngste gjennom alle tider. Han ble også kåret til «Årets Bilsportsutøver» i Norge. I år skal han kjøre EM i den virkelige keiserklassen, divisjon 1, i en Ford Fiesta. Da vil han konkurrere mot etablerte førere som Kenneth Hansen, Michael Jernberg og ikke minst fjorårets europamester i klassen, Sverre Isachsen.

Pål Varhaug (19) fra NAF Motorsport Gjesdal har markert seg sterkt i formelracing de siste sesongene. I år skal han kjøre GP3-serien, som ligger to hakk under formel 1. Klassen er ny i år, og svært spennende. Det er den kjente formel 1-bossen Bernie Ecclestone som tok initiativet til klassen, og flere av løpene går sammen med formel 1. Blant annet på kjente baner som Hockenheim i Tyskland, Hungaroring i Ungarn, Monza i Italia og Spa-Francorchamps i Belgia.

Dennis Olsen (14) fra KNA Varna er den yngste utøveren i Junior Team Norway. Han har allerede sesongdebutert med seier i et stort gokartløp i Florida. Han skal kjøre i klassen KF3 for det anerkjente teamet Energy. Dennis skal kjøre over 20 gokartløp i Europa, og har blant annet EM og World Cup på programmet.