NBFs fortjenstemedalje til Svein Jacobsen

forgaard_jacobsen_500.jpgSvein Jacobsen er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull. Han fikk medaljen av forbundets president Roar Forgaard i forbindelse med NBFs årsmøte på mandag denne uken.

Svein Jacobsen ble medlem av KNA og startet sin bilsportskarriere i 1965. Han gjorde seg snart bemerket i en rekke bakkeløp, grusbaneløp, israce og rallycross. Han ble spesielt kjent bak rattet i en Simca Rallye 3.

I 1990 ble Jacobsen medlem av NBFs rallycross-seksjon, og fra 1996 ble han leder av den samme seksjonen, noe han var frem til i fjor. Fra 2005 til 2008 var han også medlem av det internasjonale forbundets (FIA) Offroad Commision.
Svein Jacobsen har også vært representant for KNA i NBFs årsmøte, først som varamann i 1997 og 1998, deretter som fast representant fra 1999-2004. Han har også sittet i KNAs Hovedstyre, og vært klubbens direktør i en periode.

Han var i flere perioder formann i KNA Fredrikstad og senere den sammenslåtte KNA Fredrikstad og Sarpsborg i 80- 90-årene, og han ble tildelt KNA’s Sportsmedalje i sølv i 1998.

-I tillegg til disse vervene la Svein ned en enorm arbeidsinnsats ved Rudskogen Motorsenter i sin tid, og han har vært en ildsjel og en drivkraft ved gjennomføringen av flere av de store internasjonale gokartløpene på Rudskogen. Han var også en viktig drivkraft i forbindelse med de tre EM-rundene i rallycross som har vært kjørt på Momarken. Hans innsats for bilsporten har vært av stor betydning, og vi er svært takknemlige for hans engasjement, sa NBFs president Roar Forgaard da han overrakte medaljen.