NBFs gullmedalje til Erling Hagen

hagen_gullmedlaje.jpgErling Hagen er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull post mortem. Enken etter Hagen, Liv Randi og datteren Linda mottok medaljen under NBFs årsmøte denne uken.

-Erling Hagen var en bauta i norsk rallysport i en årrekke, og har satt betydelige spor etter seg i utviklingen av sporten. Dessverre rakk vi ikke å hedre han med fortjenstmedaljen før han gikk bort i fjor, men den er vel fortjent, sa NBFs president Roar Forgaard da han overrakte medaljen til Erling Hagens enke Liv Randi Harbosen Hagen og datter Linda Harbosen Hagen under forbundets årsmøte i Oslo.

-Erling hadde satt stor pris på denne utmerkelsen. Rallysporten betød enormt mye for ham, og det varmer med en bekreftelse på at innsatsen hans blir verdsatt, sa Liv Randi Harbosen Hagen.

Erling Hagen, som hadde sin bakgrunn fra det omfattende rallymiljøet i KNA Kongsvinger, var leder av rallyseksjonen i Norges Bilsportforbund helt fra 1987 til 2009. Før han ble leder var han medlem av seksjonen i tre år. Han var også en sentral drivkraft da det første Rally Finnskog ble arrangert tilbake i 1982, og fikk oppleve at nettopp dette løpet ble utviklet til VM-løpet Rally Norway i 2007 og 2009.

Les også: Til minne om Erling Hagen