NC-avslutning for rallycross nasjonal

haakelia.jpgLørdag gikk finalen i Norgescupen i rallycross nasjonal av stabelen hos NMK Fluberg. En nydelig høstdag med strålende sol og god temperatur gav løpet den perfekte rammen som det fortjente.

På førermøte ble det presisert viktigheten av ryddig og fear kjøring, både av løpsleder, Thore Wiggo Solberg, som viste til de gjeldende paragrafer og av lederen i Team RCN, Kai Arne Ødegård. Det var tydelig at førerne tok dette til seg, og det ble en dag full av actionfylt kjøring, uten de utrivelige episodene vi dessverre har hatt noen av denne sesongen. Autoglass v/Kai Arne Ødegård informerte på førermøtet om at de gav bort 2000,- kr til vinneren av dagens finalerunde i begge klasser. Det var tydelig at dette var noe førerne satte stor pris på.

Den største spenningen sto mellom de fire beste i klassen u/2.4. Her hadde de alle mulighet til å gå helt til topps sammenlagt hvis de vandt finalerunden. I første omgang var det Frode Leirhol fra NMK Valdres som satte bestetid, foran Vegar Åslund fra NMK Fluberg og Tom Engh fra NAF Motorsport Gjøvik. Leirhol har kjørt meget godt gjennom hele sesongen, og spenningen var stor om han nå endelig skulle greie å klatre helt til topps og med det vinne Norgescupen sammenlagt.

Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres var også en av de fire som kunne vinne sammenlagt hvis tingene gikk hans vei. I andre omgang satte han bestetid og med det var han ett steg nærmere målet. Leirhol og Børre Håkelia fra NMK Trøgstad satte henholdsvis andre og tredjetid i omgangen. Med det var også Håkelia med i kampen om førsteplassen sammenlagt.
I tredje omgang satte igjen Leirhol bestetid, og med det var han klar for bestespor i a-finalen. Atle Aamodt fra NMK Trøgstad satte andretid foran Åslund som tok tredjetiden. Åslund kvalifiserte seg med det til andrespor i a-finalen.
Aamodt og Håkelia måtte veien om b-finalen før de var kvalifiserte til a-finalen. Petter Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som var en av de fire som kunne vinne sammenlagtseieren greide ikke å komme seg opp til a-finalen denne gangen.

Kolstadbråten var uheldig i tredje omgang og fikk motorras, dette førte til at han måtte trille bilen på startplata til tredjespor i a-finalen uten å kunne kjøre. Det betydde at kampen om sammenlagtseieren nå sto mellom Leirhol og Håkelia. I finalen kom Leirhol best ut, han ledet de tre første rundene, før Åslund tok over ledelsen, han ledet da klart derfra og inn til mål. Det ble en tett fight mellom Håkelia og Leirhol, men Håkelia dro det lengste strådet og kom før Lerihol over målstreken. Dette gav Håkelia sammenlagtseieren i Norgescupen foran Leirhol. Både Åslund og Håkelia var selvfølgelig meget godt fornøyde med dette og gav publikum valuta for inngangspengene når de spant piruetter så blårøyken sto av dekkene.

– Det var veldig godt å vinne her, spesielt på hjemmebane og med en ellers trøblete sesong i rallycrossen. Jeg har hatt mye stang ut, men endelig klaffet det, sier en meget fornøyd Åslund. Åslund leder sammendraget i Norgescupen i bakkeløp, finalen går her av stabelen på Lillehammer 3.oktober.

I klassen o/2.4 var det allerede før løpet avgjort hvem som vandt. Ove Halvorsen fra NMK Gardermoen har kjørt meget godt gjennom hele sesongen og ingen kunne gjøre noe med han i sammedraget. Spenningen sto her om hvem det var som ville ta andre og tredjeplassen. Tommy Svendsen fra NMK Aremark åpnet beste og satte bestetid foran Kim Roar Johansen fra NAF Sarpsborg og nevnte Halvorsen. Det var tydelig at Johansen ville gjøre alt han kunne for å ta andreplassen i sammendraget. I andreomgang var det igjen Svendsen som imponerte med bestetid, foran Johansen og nykommeren i klassen Morten Bjerke fra NMK Fluberg. Svendsen var med dette klar for bestespor i a-finalen og kunne stå over tredje omgang. Halvorsen satte i tredje omgang bestetid foran Thor Inge Dahl fra NMK Tønsberg og Johansen.
Ståle Simensen fra NMK Drammen i sin flotte Mercedes var også med i medaljekampen i klassen. Han endte til slutt på en sjuende plass, og med det sikret han seg tredjeplassen i sammendraget. I klassens a-finale viste Halvorsen hvorfor han allerede var vinner av klassen sammenlagt. Han kjørte meget godt og viste de andre konkurrentene bakhjulene. Også Johansen kjørte meget godt denne finalen og endte på andreplass, dette gav han også andreplass i sammendraget.
NMK Fluberg fortjener masse ros for et meget godt gjennomført løp. Mange har mye å lære av denne rutinerte gjengen. De hadde en effektig avvikling av løpet, noe som gjorde sitt til at publikum slapp ventetid, mange valgte derfor også å være med på premieutdelingen. Det var også meget gode baneforhold gjennom hele dagen, noe som gav fornøyde førere.
Finalen speilet på mange måter sesongen godt, masse actionfylt kjøring og ingenting var avgjort før enn målflagget svaiet i a-finalen.De tre beste i finalerunden var:
Kl.1
1. Vegar Åslund
2. Børre Håkelia
3. Forde Leirhol
Kl.2
1. Ove Halvorsen
2. Kim Roar Johansen
3. Tor Inge Dal
De tre beste i Norgescupen 2009 (uoffisielt)
Kl 1

1. Børre Håkelia
2. Frode Leirhol
3. Petter Paulsen
Kl 2
1. Ove Halvorsen
2. Kim Roar Johansen
3. Ståle Simensen