Nedtur for Lindefjell på hjemmebane

g_lindefjell_laanke12.jpg
Det ble ingen topp plassering for Guttorm Lindefjell fra NMK Kvinesdal under helgas EM-runde i rallycross på Lånkebanen i Trøndelag. En smell under trening skapte negative ringvirkninger gjennom helga, men løpsopplevelsen var likevel optimal for Skoda-føreren.

– Arrangøren sto for et vanvittig bra arrangement. Kontroll og disiplin gjennom hele helga gjorde at tidsplanen holdt og helhetsinntrykket var veldig bra, sier Lindefjell, som fikk trøbbel allerede under den frie treninga før løpet.
Lindefjell mistet kontrollen over bilen over et hopp og havnet i betongrailen. Dette førte til mye arbeid for mekanikerteamet for å få bilen i stand til 1.innledende omgang.
Det holdt til 2.spor i C-finalen, og Lindefjell hadde mulighet for å kjøre seg opp til 2.plass og dermed en plass i B-finalen. I denne situasjonen var han nær ved en ny smell, og han valgte i stedet å roe ned og ta til takke med 3.plassen i finalen.
Dermed ble det ikke noe videre avansement til B-finalen.
– Jeg ønsket ikke å ta noen unødvendig risiko i denne situasjonen. Nå er målet å være best mulig forberedt til neste helg, da kjører vi i Sverige, sier Lindefjell.
Friskusen fra Sørlandet har mange tilhengere i nabolandet og Høljesbanen kan nesten betraktes som hans andre hjemmebane.

Resultater fra 5.EM-runde, SuperCars, Norge:
1. Tanner Foust, Ford Fiesta Mk7 T16 4×4, USA
2. Liam Doran, Citroën DS3 T16 GB
3. Timur Timerzyanov, Citroën DS3, RUS

Sesongen er nå halvkjørt, noe som tilsier at enkeltløp skal strykes i sammendraget. For oppdatert sammenlagtliste, se www.rallycross.com