Nedtur for Petter – ny opptur for teamet

Petter Solberg ble stanget av banen i semifinalen og måtte se finalen i den latviske VM-runden i rallycross fra sidelinjen søndag. Nok en gang reddet den svenske seiersmaskinen Johan Kristoffersson dagen for PSRX Volkswagen Sweden med sesongens åttende seier på ni løp.

 

Solberg fikk en god start i rygg på teamkameraten, men i første sving ble nordmannen truffet bakfra av en konkurrent og dyttet ut av banen. Da han omsider kom på rett vei igjen, ble avstanden framover for stor, og Solberg var langt unna finaleplass.

 

– For tredje gang på rad i Latvia opplever jeg utur. Jeg hadde farten inne hele helgen, men fikk aldri vist den skikkelig fram. I stedet ble jeg liggende i trafikk og måtte gjennom noen tøffe kamper. Det kostet for mye tid til at jeg kunne kjempe om semifinalestart fra fremste startrekke, som trengs for å klare topplassering til slutt, sa Petter Solberg.

 

Nordmannen falt tilbake fra tredje- til femteplass i VM-sammendraget når tre løp gjenstår. Det skiller sju poeng opp til sølvplass.

 

Leder VM sammenlagt gjør stallkompisen Johan Kristoffersson, som har alle muligheter til å avgjøre kampen om en ny VM-tittel allerede i USA om to uker.

 

– Nok en utrolig prestasjon av Johan. Jeg er heldig og stolt som har ham i teamet, både som fører og person. Det er vanskelig å fatte at han klarer å prestere på det nivået løp etter løp, slo teamkamerat og -eier Petter Solberg fast.

 

73 poeng er den største ledelsen i rallycross-VM noensinne. Den svenske rekordmannen har vunnet åtte av ni løp, de siste seks på rad.

 

– Første kvalifiseringsomgang var nøkkelen. Seier med 9/1000 sekund over Sebastien Loeb var avgjørende for ferden videre og formet løpet for meg. Første sving på banen er ekstremt viktig, vi så mye kaos der i løpet av helgen. Fra pole position er det enklere å bremse sent og holde linjen og posisjonen som må til, sa den regjerende verdensmesteren.

 

– I finalen fikk jeg til en veldig bra start, og detaljene vi hadde endret til finalen fungerte perfekt. Jeg hadde en komfortabel følelse med bilen, og på siste runde kunne jeg bare nyte. En stor takk til teamet for nok en fantastisk jobb. Før løpet jobbet vi hardt for å forbedre startene, og det fikk vi betalt for.

 

I teammesterskapet leder fortsatt PSRX Volkswagen Sweden. De regjerende mesterne økte ledelsen til 68 poeng i Latvia.

 

– Vi har oppnådd så mye denne sesongen, men samtidig er ikke jobben gjort ennå. Vi må holde trykket oppe helt til siste race er kjørt, og jeg lover at teamet er motivert, sa teamsjef Pernilla Solberg.

 

Neste VM-runde finner sted i Austin, Texas (USA) om to uker. Mesterskapet avsluttes i Sør-Afrika siste helg i november,

 

Finaleresultat:

1) Johan Kristoffersson, Sverige (PSRX Volkswagen) 5.01,530

2) Mattias Ekström, Sverige (EKS Audi) 0.02,306 min. bak

3) Sebastien Loeb, Frankrike (Peugeot) 0.03,332

4) Niclas Grönholm, Finland (GRX Taneco) 0.03,894

5) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot) 0.04,647

6) Kevin Hansen, Sverige (Peugeot) 0.07,386

 

Førermesterskapet:

1) Kristoffersson 254

2) Ekström 181

3) Andreas Bakkerud, Norge (EKS Audi) 179

4) Loeb 176

5) Petter Solberg, Norge (PSRX Volkswagen) 174

6) T. Hansen 163

7) Grönholm 112

 

Teammesterskapet:

1) PSRX Volkswagen Sweden 428

2) EKS Audi Sport 360

3) Team Peugeot Total 354

4) GRX Taneco Team 185

5) GC Kompetition 122

6) Olsbergs MSE 113