Nedtur for Tommy Rustad i Karlskoga

tommy_rustad_06_2010_480.jpg-Denne dagen bør jeg glemme så fort som mulig. Bortsett fra kvalifiseringen så har i grunnen alt gått galt, oppsummerer Tommy Rustad etter dagens STCC-runde i Karlskoga.

Tommy Rustad endte opp med 8. og 9. plass i de to finalene i dagens tredje runde i STCC på Gelleråsen-banen i Karlskoga. Det er langt under Volvo-førerens ambisjoner og forventninger.

Det startet som nevnt bra for Tommy Rustad i det flotte og varme vårværet i Karlskoga. En bane som ligger såpass nær grensen til Norge at det alltid er mange norske tilskuere til stede. Tommy Rustad kjørte inn til fjerde beste tid i kvalifiseringen, og dermed hadde han et godt utgangspunkt fra fjerde startspor i første løp.

-Jeg hadde en god start og var oppe på tredjeplass med en gang bak min teamkollega Robert Dahlgren. Men vi hadde ikke kjørt lenge før jeg ble angrepet av Thed Björk. Han ga meg et par dytt og jeg mistet balansen i en sving slik at han smatt forbi. Like etter bremset han overraskende tidlig inn mot en sving, og jeg var uheldig og traff bilen hans på bakre hjørne. Dermed forsvant han ut av banen og måtte bryte, sier Tommy Rustad.

Tommy kjørte inn til fjerdeplass i mål, men ble senere belønnet med 30 sekunders tillegg for sin påkjørsel av Thed Björk, og dermed falt han ned til en 9. plass i løpet.

Det gjorde at han måtte starte andre løp fra niende startspor. I dette løpet skjedde det lite, og Tommy Rustad endte opp med 8. plass i mål.

-Det gikk tungt i det andre løpet. Jeg klarte rett og slett ikke å avansere i feltet, sier Rustad som vil snu motgangen i neste runde.

-Dette er var langt under forventningene. Nå har det vært motgang i to runder på rad, så nå må det løsne i neste løp i Göteborg. Der tok jeg sesongens første seier i fjor, så jeg satser på reprise i år, avslutter Tommy Rustad.

Det var henholdsvis Fredrik Ekblom og Jan «Flash» Nilsson som vant de to løpene i Karlskoga. Nilsson kjørte inn til sin 33. STCC-seier, noe som er rekord.

Tommy Rustad ligger på 10. plass sammenlagt.

Neste runde er det populære gateløpet i Göteborg som kjøres 5. juni.