Nedtur og opptur for Dennis Olsen

D_Olsen_16_05_2
En påkjørsel og påfølgende skader gjorde at Dennis Olsen havnet sist i lørdagens løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en. På søndag tok han imidlertid revansj og kjørte inn til nok en pallplassering.

 

Dennis Olsen fra Våler i Østfold har levert resultater som har vært bedre enn noen kunne forvente i sin første sesong som Porsche-fører. Sesongåpningen i Oschersleben for tre uker siden ga ham en andre- og en tredjeplass, og under helgens kjøring på Hockenheimring fortsatte han å levere varene.

 

Etter å ha satt femte beste tid på treningen, kvalifiserte Dennis inn til fjerde startspor i begge løpene. Lørdagens løp gikk imidlertid ikke helt etter planen, da Dennis ble påkjørt allerede på andre runde.

 

– Jeg la meg langt ut for å få et bra spor gjennom svingen, og da kom det en annen bil med for stor fart på innsiden. Han kjørte på meg, og det gjorde at bakdemperen knakk, sier Dennis.

 

Med en ødelagt bakdemper måtte Olsen roe ned kjøringen helt og kjøre inn i pitlane for å finne ut hva som var galt.

– Bilen var nesten umulig å kjøre, men jeg visste ikke hva som var galt der og da. Det viktigste var å tenke på sikkerheten, så jeg var nødt til å gå inn, sier han. Dennis endte opp på tolvte og sisteplass i lørdagens løp. Sven Müller gikk seirende ut av løpet, mens de to øvrige pallplassene gikk til henholdsvis Christian Engelhart og Dennis’ teamkamerat Jeffrey Schmidt.

 

Søndagens løp var imidlertid en annen historie. Dennis startet nok en gang fra fjerde startspor, men klarte å komme seg forbi lørdagens vinner og seriens leder Sven Müller allerede på andre runde. Til tross for press fra tyskeren holdt Dennis seg foran og kjørte dermed inn til sin tredje pallplass på fire forsøk.

 

– Det var veldig deilig med en sånn opptur i dag etter det som skjedde på lørdag, sier han. Søndagens løp ble vunnet av Dennis teamkamerat Jeffrey Schmidt, mens Christian Engelhart tok med seg andreplassen.

 

Etter to løpshelger og fire løp ligger Dennis på en tredjeplass sammenlagt i mesterskapet med 56 poeng. Han har også en soleklar ledelse på tabellen for førsteårsførere. Sven Müller leder med sine 74 poeng mesterskapet foran Christian Engelhart som har 63 poeng.

 

Neste runde i den tyske Carrera Cup-en går av stabelen på Red Bull Ring i Østerrike om to uker.