Nedtur for Petter i Latvia

p_solberg_16_10_1
Det ble en skikkelig nedtur for Petter Solberg i helgen, og det er svært sannsynlig at årets VM-tittel glapp da han ikke kom seg til semifinale.

 

Petter Solberg forteller:

En tredje VM-tittel på rad glapp trolig i helgens latviske VM-runde i rallycross. Jeg behøver neppe å forklare så mye om følelsen etter å ha blitt fratatt muligheten til å kjøre semifinale i en VM-runde for første gang (35 løp) noensinne. Teamet mitt og jeg legger det elendige resultatet bak oss og fokuserer i stedet på å slå tilbake og kjempe om seirene i de siste to løpene av sesongen.

 

Det som var gledelig i Latvia var organiseringen rundt løpet. VM landet på latvisk jord for første gang, og jeg er mektig imponert over arrangementet. Jeg gir arrangøren 10 av 10 mulige poeng for debuten! Helt fra vi ankom landet er vi blitt tatt imot på hjerteligste vis, og alt har vært på stell. Banen er imponerende laget, og tilskuerne her har vært en glede å bli kjent med.

 

Ikke bare var teamet bak arrangementet imponerende. Mitt høydepunkt denne helgen var da landets president Raimonds Vejonis og statsminister Maris Kucinskis tok turen innom serviceplassen vår og slo av en prat. De viste begge stor interesse for sporten, og det var artig å se engasjementet for arrangementet også fra latviske myndigheter.

 

Sportslig startet helgen helt ok med en sikker gjennomførst første omgang. Vi ble diskvalifisert fra annen omgang, for første gang noensinne i rallycross-VM, og jeg mistet sikten på grunn av kraftig regnvær og duggproblem på frontruten som førte til et ublidt møte med en dekkbarrikade i tredje omgang. Det holdt ikke til semifinalekjøring etter åttende beste tid i fjerde omgang.

 

Kommende VM-runde, sesongens nest siste, finner sted i tyske Buxtehude 14.- 16. oktober. Jeg vant der i 2014, og jeg går «all in» for ny seier der.