Nervepirrende finale i Bilsporttalentet

Det ble en nervepirrende finale i Bilsporttalentet på Vålerbanen mandag. Fire førere kjempet om førstepremien på 150 000 kroner.

Marius Solberg Hansen, Petter Sevæs Waskaas, Ola Jr. Nore og Niklas Eker Abrahamsen var årets finalister i Bilsporttalentet. Andrine Rafoss skulle også være med, men måtte trekke seg på grunn av en skade, og tidligere hadde Sevæs Waskaas tatt plassen til Dennis Hauger, som måtte til Spania for en Formel 3-test med Prema-teamet.

På forhånd hadde alle deltakerne sendt inn en digital presentasjon av seg selv, og det var fire spente deltakere som ankom Starmoen Motorbane utenfor Elverum mandag morgen. Der hadde NMK Elverum og Tommy Kristiansen gjort klart for bilcrosskjøring for finalistene, som var årets første kjøreøvelse.

Fra Starmoen gikk ferden videre til Vålerbanen, som er en av hovedsamarbeidspartnerne til Bilsporttalentet. På Vålerbanen var det først duket for gokartkjøring med en Rotax levert av Star Group, før det var klart for intervjuer utført av TV Media.

Så var det klart for dagens høydepunkt, nemlig kjøring med en Porsche Cayman utlånt av Rudskogen og Porsche Norge.

Til slutt var det klart for fysisk test i regi av Jan Åge Asgrimsplass, som er fysisk trener i NBF Talentutvikling.

-Nok en gang var vi vitne til strålende innsats fra finalistene, som var svært jevne. Vi er stolte over at vi klarte å gjennomføre Bilsporttalentet i dette spesielle året, selv om det var i en litt mindre versjon enn tidligere. Nå gjennomførte vi finalen over en dag, og premien i år er på 150 000 kroner i motsetning til 300 000 til vanlig. Men slik måtte det bli på grunn av den økonomiske situasjonen forårsaket av koronapandemien, og vi har i hvert fall ikke avlyst vår talentkonkurranse, som mange andre land har gjort, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, som også var i juryen sammen med Holm Jacob Matheson, Tommy Rustad, Bruno Arntsen og Henning Isdal.

Vinneren av Bilsporttalentet offentliggjøres senere i høst.

Bilsporttalentet arrangeres i samarbeid med Porsche Norge, Vålerbanen, KNA, NMK, FMK, Team Supernasjonal, Bilforlaget, Proffklær, TV Media og Star Group. I tillegg er det mange som hjelper til med arrangementet som Per Kristian Sollien, Sport Rescue, Jan Åge Asgrimsplass, Tommy Kristiansen, NMK Elverum, Rudskogen og Porsche Center Son. En rekke gjester fra både Norges Bilsportforbund og samarbeidspartnere hadde også tatt turen til Vålerbanen, og mange bilder ligger ute på www.facebook.com/nbftalentutvikling