Nesten full uttelling for Vikedal

RX  D Holten SWE 14
Daniel og Åsmund Holten fikk kjørt sine semifinaler, mens Ernst Holten Leifsen ble utelukket i fjerde omgang, på grunn av et manglende kamera i bilen. I semifinalen slet Daniel med en bil som gikk i nødprogrammet, mens Åsmund bommet i starten og gjorde personlige feil.

– Jeg slet med at bilen gikk i nødprogrammet flere ganger under semifinalen og da det til slutt skjedde i målsvingen fikk jeg en snurring, sier Daniel om det som skjedde i semifinalen, og seier at grunnen til at motoren gikk i nødprogrammet var at den ble for varm, og da slår programmet inn for å redusere turtallet og kjøle ned motoren.
– Litt synd dette for jeg hadde full kontroll på andreplassen jeg lå på, og det var vel to runder igjen og jeg hadde gått greit videre til finalen.
Foran dette kunne Daniel se tilbake på en fantastisk helg i Høljes, som han greide å toppe med ei tredje tid i siste omgang, og totalt femte plass i sammendraget etter innledende omganger og nest beste nordmann etter Petter Solberg.
– Det startet med en femte tid i første, noe som førte til at jeg fikk kjøre med de raskeste førerne, og jeg satte en sjette og syvende tid andre og tredje omgang. I den siste omgangen var det bare Matias Ekstrøm og Sebastian Eriksson som greide å slå meg,  så da gikk det skikkelig bra, sier Daniel,  som selvsagt er fornøyd med dette.
– Med fire topp syv tider er dette helt klart det beste jeg har gjort i Supercar til nå, og  fire plasser opp etter fire omganger  i forhold til niendeplassen på Lånke i juni. Da er det selvsagt litt synd at jeg ikke greier å toppe det med en finale. Men det får jeg ikke gjort noe med.

For Åsmund Holten ble det også semifinalekjøring etter en syvende og femtetid i første og tredje omgang.
– Ja, jeg fikk til to gode omgangar, men er ikke så godt fornøyd med de to andre der jeg ble nummer 12 og 13 sier Åsmund, som likevel kunne kjøre frem på startplata for kjøring i den første semifinalen.
– Hadde en dårlig start i semifinalen og gjorde personlige feil og greide ikke å komme inn blant det tre som gikk videre.
Også Ernst Holten Leifsen fikk en god start i Høljes, og viste fort at han kunne bli en å regne med i finalene. Med ny og kraftigere motor i bilen ble han nummer seks på treningen i Touringcar klassen, og i første omgang var han oppe på en tredjetid.
– Litt svakere i andre omgang med ei niende tid, men i tredje fikk eg det bedre til og ble nummer fire. Etter tre omgangar lå jeg på fjerde og med en normal tid  i den siste omgangen ville det blitt semifinalekjøring, sier han, som også hadde en grei siste omgang, men ble overrasket over å bli diskvalifisert fra omgangen sammen med fem andre i klassen.
– Grunnen var at vi ikke hadde et inboard kamera i bilene,  som var en del av VM – reglementet og noe vi ikke hadde fått med oss, sier en skuffet Ernst Holten Leifsen, som dermed måtte se både semifinalene og finalen frå sidelinjen.
– Skulle gjerne vært med der men det får jeg ikke gjort noe med det nå.