Next Generation er lansert

EVEN Management lanserte torsdag sitt nye prosjekt Next Generation, hvor fire unge norske bilsporttalenter får en unik mulighet til å nå verdenstoppen i rally.

-EVEN Management har utviklet en ny sportslig modell som vi mener god nok til å skape fremtidige verdensmestere i rally. Next Generation er en 5-trinns modell laget ut fra EVENs ti års erfaring i motorsport og på toppidrettens premisser. Vi opererer både med en sportslig modell og en karrierestige. Første trinn på karrierestigen er en eport-satsing, sier Roy Snellingen fra EVEN Management.

Fire utøvere er plukket ut til prosjektet, og det er Karl Peder Nordstrand (12) som kommer fra crosskart, og gokartførerne Benjamin Fuglesang (13), Dennis Marconinini Bjerke (12) og Oskar Biksrud (13).

-Rekrutteringen av de nye utøverne startet med en søknadsprosess. Etter en nøye vurdering ble de aktuelle kandidatene innkalt til intervju, deretter fulgte en intern evaluering og fire utøvere ble valgt ut. Alle de fire har vist gode resultater i sin gren, og det har alle de egenskapene som skal til for videre utvikling.

De fire skal i første omgang delta på EVEN sitt nye esport-lag, og benytte seg av simulatortrening i videre utvikling. Fire spesialbygde simulatorer er bygd, og alle får med seg en hjem for å trene på. Det er planlagt ukentlige online-samlinger, og simulatoren skal brukes til å lære og utvikle ferdigheter innen kjøreteknikk, datalogging, noter og oppsett av bil. Utover vinteren lir det også temasamlinger med andre motorsportsaktiviteter og fysisk trening.

I tillegg til Roy Snellingen er også Ole Christian Veiby, Marius Erlandsen og Tommy Østgaard tungt involvert i prosjektet. Østgaard, som er en av verdens beste i simracing, er hentet inn som hovedtrener for simulatorkjøringen.

-Vi har hjulpet EVEN Management litt med dette prosjektet, da vi har stor tro på en slik satsing. At EVEN Management nå skal følge opp fire unge norske bilsportutøvere på denne måten er vi svært takknemlige for, og det betyr mye for norsk bilsport. Vi kommer også til å samarbeide med Next Generation fremover, og bidra med våre ressurser, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

EVEN Management feirer i år ti år, og har opplevd stor suksess som management for førere som Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi, Johan Kristofersson og Ole Christian Veiby.