NEZ mesterskapet i Rallycross

Andre runde i NEZ mesterskapet i rallycross ble arrangert på Momarken Bilbane 21.-22. juni, første løpet hadde gått på Nysumbanen i Danmark helgen før.

NEZMomarkenMorstad-1Blant de 51 deltagerne var det førere fra Norge, Danmark, Sverige, Russland og Litauen.  Flest deltagere var det i klassen NEZ Open. På grunn av lang sommerferie i NM hadde flere av de profilerte førerne som normalt kjører NM tatt turen til Momarken for å kjøre løp. Terje Morstad var blant disse. Han vant løpet i fjor og skulle vise seg å være best i år også. Han vant foran Kai Eidsand som denne helgen virkelig hadde fått fart på bilen og kjørte inn til andreplass. På tredjeplass kom Ola Frøshaug. Frøshaug er den eneste av de 3 som kjører hele NEZ mesterskapet og han styrket dermed sin ledelse i mesterskapet siden han vant i Danmark.

NEZMomarkenHagadokkenI NEZ 2000 var Christian Sandmo  best etter innledende omganger men i finalen måtte han se seg slått av Ståle Hagadokken. Danske Allan Jørgensen kjørte inn til tredjeplass.

Robin 3I NEZ Super 1600 var Lise Marie Sandmo best hele dagen i de innledende omganger og stod i pole position i finalen. Lise skal kjøre fullt NEZ mesterskap og kjempet dermed om best mulig plassering i forhold til Peter Lindgaard. Lindgaard skal også kjøre fullt mesterskap og det var han som vant det første løpet i Danmark. Men i finalen var det Robin Bakke Andresen som skulle vise seg å være raskest. Han ledet løpet fra start til mål og vant foran Sandmo og Lindgaard.

I klassen NEZ Supercar fikk løpet den eneste utenlandske vinneren, det deltok heller ingen nordmenn i denne klassen. Roman Stepanenko fra Russland vant klassen.

NorgeNaturlig nok vant Norge nasjonskampen på dette løpet.