NEZ og NM på Rudskogen

Racing NM Rudskogen + NEZ för GT.
Den andre rundenav racing- NM i tillegg til NEZ-mesterskap i Special Saloon, Norgescuper og DS 3 cup ble kjørt på Rudskogen sist helg. Det var mange fine og harde dueller på banen.

 

 

Hovedingrediensen denne gangen var NEZ-mesterskapet for GT-biler, eller Specil Saloon om man vil. Vi fikk se danske sjåfører på start, men dessverre ingen fra Finland eller Sverige. Joakim Ottersen var raskest i kvalifiseringen iGT1 med sin nye DTM Opel Astra, men i alle tre løpene måtte han gi tapt for Christian Nilsen i Chevrolet Corvette.

Oskar Sandberg debuterte i GT-klassen med en Nissan og tok to tredjeplasser. I siste heat tok Bjørn Olav Wiik tredje plass. I GT2 tok dansken Per Frost to seire og Frode Alhaug. Pål Berg tok to andreplasser og en tredjeplass. Per Arne Lunde tok den siste tredjeplassen.

I GT3 vant Ole William Nærsnes to løp, men han brøt det siste, som i stedet ble vunnet av Olav Rygge. Odd-Rune Nærsnes tok to andreplasser, men dessverre kom han ikke til start i det siste. Bjørn Tvedt tok seg av den siste andreplassen. Arild Riise kom på tredjeplass i alle tre løpene.
I GT4 tok Per Støldal to seire og Anders von Essen en (samt en andreplass). Erik Aksel Busch tok to andreplasser og en tredje. Kåre Andreas Veim tok to tredjeplasser.

I GT5 tok Knut Christensen to seire og Ådne Kollen en. Trond Brekke tok tre andreplasser.
Racing NM Rudskogen + NEZ för GT.
Citroen DS3 Cup vant Rasmus Klarskov Larsen første løp fra pole foran Jacob Mathiassen og Jörgen Worthmann. I det andre løpet vant Mathiassen foran Rune Staudt og Worthmann. Av de norske førerne klarte Andreas Nesset seg best. Han kom på fjerdeplass i det første løpet. Theodor Olsen kom på sjette, Karin Elise Fossen kom på 9. plass, mens Marcus Påverud kom på 13.. I det andre løpet var Påverud best med femteplass fra siste startposisjon, og han noterte også løpets beste rundetid. Karin Elise Fossen kom på 7. plass, mens Nesset og Olsen brøt.

Historisk racing fortsetter å vokse i Norge og bilene er nyere og nyere, selv om de er historiske. Hans Peter Havdal vant løpet for de nyere bilene foran Rune Rødset og Ola Svendsen. I den andre vant sønnen Mathias Havdal foran Mads Gjerdrum og far Hans Peter Havdal.
I løpet for de eldste bilene vant Atle Ramberg foran Lars Kristian Ekorness og Odd Andreas Ingebrigtsen. Det andre løpet ble vunnet av Ramberg foran Ekorness og Jan-Hroar ​​Bjørklund.

I Formula Basic har vi allerede en klar favoritt i årets serie. Alf Marius Loe Sandberg vant igjen to ganger. Bak ham er det jevnere og utmerket kjøring. Lars Solheim tok to andreplasser. Oliver Andersen og Thea Olsen tok tredjeplassen.

Henrik Krogstad vant første Seven-løp foran Christian Sørensen og Trygve Næss. Det andre løpet ble vunnet av Jørn Martin Aalerud foran junior Daniel Gustav Raastad, som har fått skikkelig fart på bilen i år. Næss kom på 3. plass igjen.

Shortcar hadde det største startfeltet med 28 biler på banen! Julius Slatlem vant det første løpet foran Martin Haugberg og Sivert S Johansen. Johansen vant det andre før Slatlem og Rune Hansen.
Sverige
Det ble kjørt mange løp i Sverige denne helgen også. STCC var tilbake på myra i Anderstorp. Stein Frederic Akre kom andre og tredje i V8 Thundercars. Det var første gang han kjørte på Anderstorp. Han er på en stabil andreplass i mesterskapet etter to løp i helgen.
Stein Frederic Akre inledde säsongen med seger i V8 Thunder Cars i STCC.
Kevin Aabol kjører for KIA i STCC, men de var ikke med i toppen denne gangen! Det var et lotteri når det kom til dekkvalg og innstillinger på grunn av vanskelige forhold med regn. Det ble to 10. plasser på Aabol.

To nordmenn kjørte i Porsche Carrera Cup i klassen for 997-biler. Geir Svendsen vant det første løpet, men i andre var han involvert i en hendelse, og måtte bryte. Thomas Solberg kom på sjette og femte.

I den svenske GT så vi to norske lagene. Det var et kaotisk første løp med skiftende vær, avkjøringer og dekkskifte. Da løpet var over rullet det norske Ferrari-paret Gisle Valen og Roger Hermansen først over målstreken. Men gleden ble kortvarig. De fikk snart beskjed om at de hadde benyttet feil regndekk. Den andre norske Ferrarien med Wiggo Dalmo og Andreas Lie måtte dessverre trekke seg.
I det andre løpet brøt begge de norske lagene.
På Kinnekulle Ring ble det kjørt SSK-serie og Sportscar Championship. Erik Halvorsen vant det første løpet i Volvo Cup, og han slo også banerekorden for klassen! I det andre snur man resultatlisten i fra det første i startoppstillingen, slik at vinneren av første løp staretr på 8. spor i det andre. Allikevel kunne Halvorsen kjempe seg opp til tredjeplass.
Stian Theodorsen er ny i klassen i år. Han kom på sjetteplass i det første løpet og niende i den andre.
Den neste løp for Racing NM kjøres på Vålerbanen sist helg i juni.