NEZ-sølv til Cedrik

Fonn_13
For andre året på rad fullførte Cedrik Fonn Skåre på andreplass i KF2 klassen i det nordeuropeiske (NEZ) mesterskapet i karting.

Til tross for svært lite kjøring hittil i sesongen grunnet en ribbeinsskade som har vart fra midten av april, overbeviste sunnfjordingen mot alle forventninger. Fra 19. startspor krysset Cedrik mållinjen som andremann etter en opphenting uten like.

NEZ (North European Zone) Championship ble i år arrangert på den internasjonale gokartbanen «Åsum Ring» i Kristianstad, Sverige, en bane hvor Cedrik har gjeldende banerekord i KF3 klassen etter å ha vunnet Sveriges «Grande Finale» løp i 2011. Grunnet dette og resultatet fra det forrige årets nordeuropeiske mesterskap som gikk av staben i Stockholm, hadde teamet gode grunner for å sette høge mål for årets mesterskap. Likevel var det med stor tvil Skåre Racing startet reisen på den 996 km lange bilturen til sør-sverige. Cedrik var nemlig ikke friskmeldt fra en muskelbetennelse rundt ribbeina, og teamet var derfor usikre på om 17 åringen var i stand til å kjøre et såpass langvarig løp.

Både trening og løp ble derfor kjørt med smertestillende legemidler gjennom de fem dagene i Kristianstad. Cedrik kjørte bare litt av treningsomgangene i forkant av løpet for å ikke gjøre betennelsen unødvendig værre, noe som gjorde det ekstra vanskelig å få stilt inn karten til å fungere optimalt på banen. Noen små problemer med chassie-innstillinger og en forgasser som var feiljustert gjorde at tidkjøringen og heatene ble vanskelige. Dette fikk teamet ordnet til prefinalen på søndag, hvor tempoet viste seg å vere svært bra da Cedrik låg på femteplass til han måtte bryte. Kjedekassen falt av tidlig i løpet grunnet en liten feilmontering, noe som resulterte i at Energy-føreren måtte kjøre i pit-lane.

Dette gjorde at Førdegutten måtte starte i 19. startspor i den avgjørende finalen hvor det skulle kjøres 24 runder, altså ca 3 mil på den 1,231 km lange banen. Et resultat blant de fremste var derfor høyst usannsynlig. Likevel gjorde han det umulige mulig, og passerte målstreken med kun én fører igjen fremfor seg. Etter at Cedrik hadde vist ryggen til nesten alle på banen, vant Finske Tuomas Tujula med bare 1,4 sekunds margin. Nok en gang ble Sunnfjordingen beste nordmann i det prestisjefylte løpet.

Neste løp er norgesmesterskapet på Hønefoss 10.-11. august.